Ο ηλεκτρικός ταξιδιωτικός οδηγός της Nissan

Η Nissan λανσάρει ένα νέο εργαλείο για να βοηθήσει τους ταξιδιώτες παγκοσμίως να απολαύσουν πιο βιώσιμες διακοπές: τον ηλεκτρικό ταξιδιωτικό οδηγό.

Ο ηλεκτρικός ταξιδιωτικός οδηγός της Nissan

Η Nissan λανσάρει ένα νέο εργαλείο για να βοηθήσει τους ταξιδιώτες παγκοσμίως να απολαύσουν πιο βιώσιμες διακοπές: τον ηλεκτρικό ταξιδιωτικό οδηγό.

Καθώς το καινούργιο Nissan Ariya φτάνει στους ευρωπαϊκούς δρόμους, ο ηλεκτρικός ταξιδιωτικός οδηγός της ιαπωνικής εταιρείας αποτελεί τον τέλειο σύντροφο για ένα ηλεκτροκίνητο διάλειμμα. Ο πρώτος ταξιδιωτικός οδηγός της σειράς είναι πλέον διαθέσιμος και καλύπτει τη Στοκχόλμη.

Μετά από την απομόνωση που επέβαλε η πανδημία τα τελευταία δύο χρόνια, τα ταξίδια είναι και πάλι σε άνοδο, μόνο που αυτή τη φορά υπάρχουν νέες προτεραιότητες. Η βιωσιμότητα είναι στο προσκήνιο, καθώς τουλάχιστον τέσσερις στους πέντε (83%) ταξιδιώτες παγκοσμίως θεωρούν τα βιώσιμα ταξίδια ζωτικής σημασίας. Τρεις στους πέντε (61%) δηλώνουν επίσης ότι η πανδημία τους ενθάρρυνε να ταξιδέψουν πιο συνειδητά στο μέλλον.

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να το επιτευχθεί αυτό είναι ο περιορισμός των μιλίων πτήσης και η ηλεκτρική οδήγηση. Εκεί ο ηλεκτρικός ταξιδιωτικός οδηγό της Nissan κάνει τη διαφορά. Σχεδιασμένος για να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να κάνουν συνειδητές επιλογές, παρουσιάζοντας ένα ταξιδιωτικό οικοσύστημα με ένα πρωτότυπο μείγμα πολιτισμού και κουζίνας, συνδέοντας τα σημεία που επιβάλλεται να επισκεφθεί κάποιος κατά μήκος των πιο γραφικών διαδρομών.

Με πρωτοποριακές προσπάθειες στην αστική βιωσιμότητα, υπέροχα πολιτιστικά αξιοθέατα και υψηλά ποσοστά χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων, η Στοκχόλμη ήταν μια φυσική επιλογή για την έναρξη της σειράς. Η φιλόδοξη προσπάθεια της πόλης να απαλλαγεί από ορυκτά καύσιμα και να γίνει κλιματικά θετική έως το 2040, ευθυγραμμίζεται επίσης με το όραμα της Nissan Ambition 2030 για έναν ασφαλέστερο και πιο καθαρό κόσμο.

Με την πρώτη έκδοση του ηλεκτρικού ταξιδιωτικού οδηγού, οι χρήστες μπορούν να χαρτογραφήσουν ένα εκτεταμένο ταξίδι, ανακαλύπτοντας μια αυθεντική ιαπωνική εμπειρία λουτρού στο Yasuragi, απολαμβάνοντας φαγητό από φάρμα στον Κήπο Rosendals ή επισκεπτόμενοι ένα από τα 30.000 νησιά του αρχιπελάγους της Στοκχόλμης.

Δείτε επίσης τη δοκιμή του νέου Nissan Ariya στη Σουηδία

Το νέο Nissan Ariya συμπληρώνει το ταξίδι και κάνει βιώσιμη τη διαδρομή. Με τρεις επιλογές κίνησης (2WD 63 kWh, 2WD 87 kWh και 87 kWh e-4ORCE AWD) το Ariya μπορεί να παρέχει αυτονομία έως και 533 χλμ., βοηθώντας τον ταξιδιώτη που έχει οικολογική συνείδηση να φτάσει στον προορισμό του με στιλ. Διαθέτει επίσης τους πιο ευρύχωρους εσωτερικούς χώρους στην κατηγορία του, παρέχοντας άπλετο χώρο για οικογένειες και φίλους καθώς και όλες τις αποσκευές τους.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας της Nissan να επιτύχει ουδετερότητα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλες τις λειτουργίες και τον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050, κάθε νέο όχημα της ιαπωνικής εταιρείας στις βασικές αγορές θα είναι ηλεκτροκίνητο μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030.

Οι 10 τοποθεσίες που πρέπει να επισκεφθείτε στη Στοκχόλμη

Yasuragi Hotel

Ένα ιαπωνικό ξενοδοχείο σπα σε στυλ λουτρού σπιτιού με τη δική του θερμή πηγή, που ενσαρκώνει το πνεύμα της χαλάρωσης και του βιώσιμου τουρισμού.

Avicii Arena (Ericsson Globe)

Το μεγαλύτερο σφαιρικό κτίριο στον κόσμο και ένα από τα πιο εμβληματικά ορόσημα της Σουηδίας, αντιπροσωπεύει τον Ήλιο στο ηλιακό σύστημα της Σουηδίας (SSS), μια σειρά κτιρίων που αποτελούν το μεγαλύτερο μοντέλο του πλανητικού συστήματος στον κόσμο.

Fotografiska

Το κέντρο της Στοκχόλμης όσον αφορά τη σύγχρονη φωτογραφία, όπου παρουσιάζονται μερικοί από τους πιο διάσημους φωτογράφους του κόσμου, παράλληλα με εργαστήρια, πολιτιστικές εκδηλώσεις και βιώσιμο φαγητό παγκόσμιας κλάσης.

Djurgarden

Ένα νησί που στεγάζει μερικά από τα πιο διάσημα πολιτιστικά αξιοθέατα της Στοκχόλμης, όπως τα μουσεία Skansen, Vasa και ABBA, θεματικά πάρκα και πολλά άλλα.

Κήπος Rosendals

Ένας δημοφιλής προορισμός με μια φαγητό που προέρχεται από τη φάρμα και καταλήγει κατευθείαν στο πιάτο. Περιλαμβάνει οπωρώνα, ροδόκηπο, αμπελώνα, κατάστημα αγροτικών προϊόντων, καφετέρια και φούρνο που ψήνει σε φωτιά από ξύλα.

Μουσείο Skansen

Το παλαιότερο υπαίθριο μουσείο στον κόσμο, το οποίο εκθέτει πώς εξελίχθηκε η ζωή, τα έθιμα και οι παραδόσεις της Σουηδίας με την πάροδο των χρόνων.

Μουσείο Nordiska

Το μεγαλύτερο μουσείο πολιτιστικής ιστορίας της Σουηδίας, με πάνω από 1,5 εκατομμύριο εκθέματα και συλλογές που αντικατοπτρίζουν τον σκανδιναβικό τρόπο ζωής από τον 16ο αιώνα έως σήμερα.

Πάρκο Waldemarsudde

Το Waldemarsudde, που συχνά αναφέρεται ως «το πιο όμορφο μουσείο τέχνης της Σουηδίας», είναι ένα εκτεταμένο πάρκο που καλύπτει 70.000 τετραγωνικά μέτρα με αρχιτεκτονική προηγούμενων αιώνων, κήπους, γλυπτά και γκαλερί.

Ellery Beach House

Το μοναδικό παραθαλάσσιο θέρετρο της Στοκχόλμης με τη δική του ιδιωτική προβλήτα, που βρίσκεται στην άκρη της νήσου Lidingο.

Αρχιπέλαγος Στοκχόλμης

Το αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης καλύπτει μια έκταση 650 τετραγωνικών μιλίων. Αποτελείται από περισσότερο από 30.000 νησιά, με εξαιρετικά διαφορετικά τοπία και αξιοθέατα μεταξύ τους: από παράκτιες πόλεις και εγκαταλελειμμένα οχυρά, μέχρι μονοπάτια πεζοπορίας και κάμπινγκ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!