Νέα εντυπωσιακά χρώματα για τα Opel Astra και Mokka

H Opel έχει δημιουργήσει δύο ζωηρά νέα χρώματα για δύο από τα πιο σημαντικά της μοντέλα: πράσινο για το Mokka και κίτρινο για το Astra.

Νέα εντυπωσιακά χρώματα για τα Opel Astra και Mokka

H Opel έχει δημιουργήσει δύο ζωηρά νέα χρώματα για δύο από τα πιο σημαντικά της μοντέλα: πράσινο για το Mokka και κίτρινο για το Astra.

Με αυτά τα χρώματα, η Opel θέλει να προσδώσει ξεχωριστό χαρακτήρα σε δύο πολύ σημαντικά μοντέλα της γκάμας της, το Astra και το Mokka. «Τα χρώματα που προορίζονται για τα αυτοκίνητα πρέπει όχι μόνο να ικανοποιούν τον πελάτη, αλλά και να ταιριάζουν με το μέγεθος και το σχήμα του αυτοκινήτου» εξηγεί η Nicole Heidt, Assistant Chief Designer στον τομέα Χρωμάτων και Ταπετσαριών.

Από την αρχή της εξέλιξης του νέου Astra, η ομάδα Marketing της Opel ενημέρωσε τους ανθρώπους του Design ότι ήθελε η έκτη γενιά του best-seller να διατίθεται σε κίτρινο, που έχει μακρά παράδοση ως χρώμα της μάρκας. Όπως συνήθως συμβαίνει με ένα νέο χρώμα, η Nicole Heidt ξεκίνησε τη διαδικασία δημιουργίας με έρευνα των χρωματικών τάσεων.

Σε συνδυασμό με τη δική της εμπειρία, άρχισε να σκέφτεται ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει μια νέα, πιο σκούρη απόχρωση του κίτρινου για το νέο Astra. Στη συνέχεια, η Nicole πήγε τις ιδέες της στο βαφείο του τμήματος Design, όπου η ίδια δημιούργησε τη «συνταγή» για το νέο χρώμα. Χρησιμοποιώντας ένα δοχείο 200 ml και λίγα γραμμάρια από διάφορα χρώματα αυτοκινήτων από έναν κορυφαίο προμηθευτή, ανέμιξε τα ‘συστατικά’ μέχρι το τελικό αποτέλεσμα να ταιριάξει στην ιδέα της.

Στη συνέχεια, η σχεδιάστρια ετοίμασε ένα κολάζ εικόνων και δείγματα χρωμάτων και παρουσίασε το νέο χρώμα στους επικεφαλής του Design και στο Marketing. Αφού έλαβε την έγκρισή τους, η Nicole έφτιαξε στη συνέχεια δείγματα για τον προμηθευτή του χρώματος στο εργοστάσιο του Rüsselsheim, του οποίου το τελικό προϊόν έπρεπε να ταιριάζει όσο το δυνατόν περισσότερο με τη σχεδιαστική ιδέα και τα χρωματικά δείγματα για μαζική παραγωγή.

Η διαδικασία εξέλιξης ενός νέου χρώματος για ένα νέο μοντέλο μπορεί να διαρκέσει μέχρι τέσσερα χρόνια. Όταν ολοκληρωθεί, η νέα βαφή πρέπει να είναι διαθέσιμη για «ψεκασμό» από ρομπότ 12 μήνες πριν από την έναρξη παραγωγής. «Το κίτρινο που επιλέξαμε ως χρώμα λανσαρίσματος για το νέο Astra στο ξεκίνημα της διαδικασίας έχει αποδειχτεί ότι πέτυχε το στόχο του», δήλωσε η Nicole Heidt. «Υπάρχει έντονη ζήτηση για τέτοια χρώματα τώρα».

Για το Mokka, το αντισυμβατικό SUV που απευθύνεται σε πελάτες με πιο νεανικό προφίλ σε σχέση με το νέο Astra, η Opel θέλησε να δημιουργήσει ένα τολμηρό, νέο σπορ χρώμα. Η έρευνα της Nicole Heidt έδειξε ότι οι πράσινοι τόνοι είναι πολύ στη μόδα. «Επιπλέον, το πράσινο είναι το ιδανικό χρώμα για ένα ηλεκτρικό όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων, όπως το Mokka-e» πρόσθεσε.

Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, όπως το Opel Mokka-e ή το νέο Astra plug-in hybrid είναι δύο παραδείγματα για τον τρόπο με τον οποίο η Opel συνεισφέρει στη βιώσιμη κινητικότητα. Η διαδικασία της βαφής διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Για παράδειγμα, το «Kult Yellow» του νέου Astra χρησιμοποιείται στο εργοστάσιο παραγωγής του Rüsselsheim, με αποτέλεσμα οι εκπομπές ρύπων από το βαφείο να έχουν μειωθεί σημαντικά.

Στις εγκαταστάσεις χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή η μέθοδος βαφής «3-wet», που αφαιρεί από την όλη διαδικασία ένα πλήρες στάδιο στεγνώματος. Συγκριτικά με τις συμβατικές διαδικασίες βαφής, η συγκεκριμένη μειώνει τις ετήσιες εκπομπές CO2 κατά περίπου 2.200 τόνους, ενώ την ίδια στιγμή εξακολουθεί να παρέχει στο αυτοκίνητο υψηλά επίπεδα προστασίας από διάβρωση και αλλοιώσεις στην επίστρωση εξαιτίας χτυπημάτων από πέτρες. Επιπλέον, η ετήσια κατανάλωση νερού μειώνεται κατά περίπου 1.800 κυβικά μέτρα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!