Επετειακή έκδοση περιορισμένης παραγωγής του Opel Corsa

Η Opel εορτάζει τα 40 χρόνια του Corsa με μία περιορισμένη έκδοση του επιτυχημένου μοντέλου.

Επετειακή έκδοση περιορισμένης παραγωγής του Opel Corsa

Η Opel εορτάζει τα 40 χρόνια του Corsa με μία περιορισμένη έκδοση του επιτυχημένου μοντέλου.

Όταν το πρώτο Opel Corsa βγήκε από τη γραμμή συναρμολόγησης το 1982, άνοιξε το πρώτο κεφάλαιο μιας ιστορίας επιτυχίας που εξακολουθεί να συνεχίζεται. Σήμερα, 40 χρόνια και έξι γενιές μοντέλων αργότερα, πάνω από 14 εκατομμύρια μονάδες έχουν κατασκευαστεί.

Η Opel θα γιορτάσει την επέτειο του μοντέλου με την ειδική έκδοση «Corsa 40 Years», το οποίο θα ξεκινήσει να πωλείται τις επόμενες εβδομάδες σε επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης. Η γερμανική εταιρεία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες.

Η περιορισμένη έκδοση θα κυκλοφορήσει σε 1.982 μονάδες, σηματοδοτώντας τη χρονολογία έναρξης παραγωγής του μοντέλου. Η ειδική έκδοση διατίθεται ένα νέο κόκκινο μεταλλικό χρώμα αμαξώματος που ονομάζεται «Rekord Red» και θυμίζει έντονα το κόκκινο χρώμα που χρησιμοποιούσε το αρχικό Corsa A.

H μαύρη οροφή και τα διακοσμητικά στοιχεία σε μαύρο χρώμα, όπως το έμβλημα Opel Blitz, το άνοιγμα της πίσω πόρτας και η κεντρικά τοποθετημένη επιγραφή Corsa, κάνουν την αντίθεση. Ζάντες ελαφρού κράματος 17 ιντσών σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα με ένθετα σε ματ γκρι υπογραμμίζουν τη δυναμική εμφάνιση.

Στο εσωτερικό, το «Corsa 40 Years» έχει ένα τόνο νοσταλγίας, τον οποίο συνδυάζει με μοντέρνο στιλ. Είναι αντισυμβατικά κομψό, όπως ακριβώς και στην πρώτη γενιά, ειδικά η σύγχρονη ερμηνεία της αρχικής επένδυσης των καθισμάτων με καρό μοτίβο. Σημειώνεται ότι οι δυνητικοί ιδιοκτήτες της έκδοσης θα παραλάβουν και ασορτί σετ κάλτσες με το ίδιο μοτίβο.

Το σήμα περιορισμένης έκδοσης είναι εξίσου μοναδικό. Κάθε «Corsa 40 Years» θα διαθέτει τη δική του πλακέτα με αρίθμηση από το 0001 έως το 1982, η οποία θα βρίσκεται στο μαύρο ντεκόρ του πίνακα οργάνων στην πλευρά του συνοδηγού. Επιπλέον, όπως κάθε Corsa, το ειδικό μοντέλο προσφέρει στον βασικό εξοπλισμό του πολυάριθμα χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας.

Ο κατάλογος κυμαίνεται από το Multimedia Radio (συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto) και τους προβολείς LED μέχρι τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης οδηγού, όπως η προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και η ανίχνευση πεζών. Το Corsa-e ήταν επίσης πρώτο στις πωλήσεις όλων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία στη Γερμανία τον Μάιο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!