Subaru GL Wagon του 1983 με 862 ίππους το αυτοκίνητο του Travis Pastrana

Το θηριώδες Subaru GL Wagon θα κάνει πρεμιέρα στο Goodwood.

Subaru GL Wagon του 1983 με 862 ίππους το αυτοκίνητο του Travis Pastrana

Το θηριώδες Subaru GL Wagon θα κάνει πρεμιέρα στο Goodwood.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, Subaru, Hoonigan και Travis Pastrana είχαν αποκαλύψει ένα πολύ βελτιωμένο Subaru GL Wagon. Το συγκεκριμένο τρίο δεν έκανε κάποιες αποκαλύψεις τότε, αλλά όπως έχει γίνει γνωστό, θα κάνει την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood. Επιπλέον, στα σκαριά είναι ένα βίντεο Gymkhana, που θα γυριστεί αργότερα μέσα στη χρονιά, αλλά αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο είναι οι προδιαγραφές του.

Το αρχικά οικογενειακό μοντέλο, έχει αλλάξει εντελώς χαρακτήρα, αποδίδοντας τώρα 862 ίππους από τον 4κύλινδρο επίπεδο κινητήρα boxer και συνδυάζεται με ένα 6άρι σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων, που στέλνει τη μετάδοση της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς. Η Subaru δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες σχετικές με τη βελτίωση. Το αμάξωμα είναι φτιαγμένο από carbon, με το σασί να είναι σωληνωτό.

Ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο του αυτοκινήτου, είναι η ενεργή αεροδυναμική του. Το GL φοράει μια μεγάλη αεροτομή πίσω, που λειτουργεί μαζί με υδραυλικά κλαπέτα εμπρός και πίσω προφυλακτήρες. Στο πάνω μέρος, μια λειτουργική σχάρα οροφής από ανθρακονήματα κατευθύνει τον αέρα στο πίσω μέρος, εκεί που είναι τοποθετημένο το ψυγείο.

Ειδικής σχεδίασης, σφυρήλατες είναι οι ζάντες αλουμινίου, με την ανάρτηση να είναι ψηλή, με μεγάλη διαδρομή, ακολουθώντας τις προδιαγραφές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Οι σφυρήλατες ζάντες έχουν χαμηλό βάρος και μεγάλη αντοχή, με τη σχεδίαση να ακολουθεί τα πρότυπα αυτών που χρησιμοποιούνταν στα μοντέλα της Subaru του 1980.

Μια ρετρό πινελιά προσφέρει στο εσωτερικό το αυθεντικό ραδιόφωνο του GL Wagon του 1983, που είναι τοποθετημένο στο ανακατασκευασμένο ταμπλό του αυτοκινήτου του Pastrana. Επίσης, η Subaru χρησιμοποίησε μπλε ανθρακονήματα, χρώμα που παραπέμπει επίσης στο original μοντέλο. Ακόμα και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12 ιντσών έχει προγραμματιστεί να προβάλει τα ρετρό όργανα.

Το Subaru GL Wagon του 1983 θα κάνει επίσημη πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, που θα γίνει από 23 έως 26 Ιουνίου. Ο Travis Pastrana θα το οδηγήσει στη διάσημη ανάβαση, εκεί που πέρυσι κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη. Αυτή δεν θα είναι η μοναδική φορά που θα δούμε το θηριώδες Subaru, αφού λίγο αργότερα μέσα στη χρονιά θα πρωταγωνιστήσει και σε ένα βίντεο Gymkhana.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!