Polestar 3: Αποκάλυψη… πλαγίως

Το νέο μοντέλο της σουηδικής φίρμας αποκαλύπτει την… πλάγια όψη του αλλά και ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του, μεταξύ των οποίων και την υπόσχεση αυτονομίας 600 χλμ.

Polestar 3: Αποκάλυψη… πλαγίως

Το νέο μοντέλο της σουηδικής φίρμας αποκαλύπτει την… πλάγια όψη του αλλά και ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του, μεταξύ των οποίων και την υπόσχεση αυτονομίας 600 χλμ.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την εσχάτως, εξαιρετικά πολυάσχολη σουηδική φίρμα, η πρεμιέρα του μοντέλου με το διακριτικό αριθμό 3 θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβριο. Προκειμένου να διασκεδάσει την αναμονή μέχρι τότε, η Polestar δίνει στη δημοσιότητα ένα ακόμα teaser όπου το αμιγώς ηλεκτρικό SUV αποκαλύπτεται χωρίς ίχνος καμουφλάζ έστω και… πλαγίως μιας και προς το παρόν αποφεύγει να κοιτάξει κατάματα τον φωτογραφικό φακό.

Με δεδομένο ότι οι εικόνες σπανίως μπορούν, χωρίς να υπάρχει κάποιου είδους μέτρο σύγκρισης, να είναι σαφείς για τις διαστάσεις ενός αντικειμένου, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι το Polestar 3 είναι ένα ευμέγεθες ηλεκτρικό SUV στα «γράδα» των Audi e-tron και BMW iX.

Πλην υπεισέλθουμε σε κρίσιμες λεπτομέρειες, αξίζει να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη εμφάνιση του Polestar 3, ο επικεφαλής της φίρμας Thomas Ingenlath είχε δηλώσει ότι με αφετηρία το συγκεκριμένο μοντέλο η Polestar θα συνεργαστεί με την Hertz παρέχοντάς της ένα στόλο 65.000 αυτοκινήτων με ορίζοντα πενταετίας.

Σε ό,τι αφορά τον ετήσιο ρυθμό παραγωγής του μοντέλου, όπως επίσης έχει ανακοινωθεί ο διαμορφώνεται σε 65.000 μονάδες ετησίως. Επίσης με δεδομένο το δημοφιλές είδος όπου ανήκει το Polestar 3 θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου ετήσιων πωλήσεων 290.000 μονάδων για την σουηδική φίρμα έως το 2025.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του βάσει των όσων έχουν ανακοινωθεί, το Polestar 3 αντλεί την έμπνευσή του από το σχεδιαστικό ύφος του πρωτότυπου Precept αν και στην προκειμένη περίπτωση τα στοιχεία προσαρμόζονται στην μορφή ενός επιβλητικού SUV. Tο νέο μοντέλο θα επιδιώξει να διαφοροποιήσει περαιτέρω την εικόνα της Polestar από αυτή της ομογάλακτης Volvo μια τάση που αναμένεται να γίνει ακόμα πιο έντονη με το Polestar 5.

Δεν θα ισχύσει το ίδιο και για την τεχνολογία καθώς αφετηρία για το Polestar 3 θα αποτελέσει η αρχιτεκτονική SPA2 που θα αποτελέσει επίσης την αφετηρία για τη νέα γενιά του Volvo XC90 με το οποίο θα κατασκευάζονται στις ίδιες γραμμές παραγωγής.

Βέβαια πρόκειται για μια εντελώς νέα πλατφόρμα για την οποία προς το παρόν δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία. Το ίδιο θα ισχύσει και για το κινητήριο σύνολο το οποίο θα ανήκει στη νέα γενιά ηλεκτροκινητήρων των Σουηδών. Στο ίδιο πλαίσιο νεολογισμών, τόσο το Polestar 3 όσο και το νέο XC90 αναμένεται να επωφεληθούν από σημαντικές ψηφιακές αναβαθμίσεις με αφετηρία ένα νέο λειτουργικό και infotainment δια χειρός Google.

Aυτό που δεν αναμένεται να υπάρξει στην περίπτωση του Polestar 3 είναι μια επταθέσια έκδοση καθώς η σουηδική φίρμα το περιγράφει ως ένα σπορ SUV το οποίο θα εστιάσει περισσότερο στο στυλ και τις επιδόσεις.

Υπό αυτό το σκεπτικό το Polestar 3 αναμένεται να υιοθετήσει σπορ ρυθμίσεις πλαισίου και μια διάταξη δύο ηλεκτροκινητήρων προς όφελος μεγαλύτερης ισχύος. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά στοιχεία για την μπαταρία ωστόσο αυτή θα προσφέρει αυτονομία που θα αγγίζει τα 600 χλμ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!