Σημείο αναφοράς στην ποιότητα για την Alfa Romeo Tonale αποτελεί η Lexus

Η Tonale σηματοδοτεί τις εξελίξεις για νέα μοντέλα της Alfa Romeo.

Σημείο αναφοράς στην ποιότητα για την Alfa Romeo Tonale αποτελεί η Lexus

Η Tonale σηματοδοτεί τις εξελίξεις για νέα μοντέλα της Alfa Romeo.

Η Alfa Romeo βαδίζει σε νέα μονοπάτια, με την Tonale να σηματοδοτεί τις εξελίξεις. Η νέα διοίκηση που προέκυψε από τη δημιουργία της Stellantis θέτει υψηλά στάνταρ σε όλους τους τομείς. Όπως πρόσφατα δήλωσε ο Jean-Philippe Imparato κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, μεγάλος στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας, με «σημείο αναφοράς σε αυτόν τον τομέα να αποτελεί η Lexus»

«Ήθελα να είμαι βέβαιος ότι η ποιότητα της Tonale είναι τέλεια, από την πρώτη κιόλας μέρα, αλλά επίσης ότι προσφέρουμε εξαιρετική συνδεσιμότητα και τεχνολογία» συμπλήρωσε ο CEO της Alfa Romeo. Έτσι, η παρουσίαση της Tonale μεταφέρθηκε λίγο πιο πίσω από το Imparato προκειμένου να βελτιωθούν κάποιες λεπτομέρειες και το αποτέλεσμα να είναι όπως η εταιρεία επιθυμεί από την πρώτη μέρα.

Η βελτίωση στον τομέα της ποιότητας είναι ψηλά στην ιεραρχία της νέας ηγεσίας της ιταλικής εταιρείας, έχοντας ως στόχο να αναρριχηθούν στη σχετική κατάταξη, στην οποία δεν βρίσκονται ψηλά. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με μελέτη της J.D. Power που έγινε στις ΗΠΑ το 2021, η Alfa Romeo βρέθηκε στην 28η θέση ανάμεσα σε 32 μάρκες, με 204 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα. Την ίδια στιγμή η Lexus ήταν τρίτη, με 144 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα.

Η Alfa Romeo Tonale είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις βενζίνης, με turbo 1.500άρη κινητήρα με ήπια υβριδικό σύστημα, απόδοσης 130 και 160 ίππων. Λίγο αργότερα θα προστεθεί στη γκάμα και ένα diesel κινητήρας 130 ίππων, αλλά και μια Plug-in Hybrid έκδοση με 275 ίππους και κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Το ιταλικό SUV είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με τιμές που ξεκινούν από τα 37.300 ευρώ (δείτε αναλυτικά πατώντας εδώ).

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!