Οι επετειακές BMW M3 και Μ4 50 Jahre

Για να σηματοδοτήσει την έναρξη της έκτης δεκαετίας της, η BMW M προσφέρει στους λάτρεις των μοντέλων της μία αποκλειστική συλλογή σπάνιων αυτοκινήτων.

Οι επετειακές BMW M3 και Μ4 50 Jahre

Για να σηματοδοτήσει την έναρξη της έκτης δεκαετίας της, η BMW M προσφέρει στους λάτρεις των μοντέλων της μία αποκλειστική συλλογή σπάνιων αυτοκινήτων.

Η BMW M γιορτάζει φέτος πέντε δεκαετίες ζωής, καθώς στις 24 Μαΐου 1972, υπογράφηκε η συμφωνία συνεργασίας για την BMW Motorsport. Ακριβώς 50 χρόνια μετά, η εταιρεία που είναι γνωστή πλέον ως BMW M, παρουσιάζει μία αποκλειστική συλλογή από ειδικές εκδόσεις που σηματοδοτούν αυτή την επέτειο. Με τις εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής BMW M 50 Jahre της BMW M3 Sedan και της BMW M4 Coupe, που διαθέτουν αποκλειστικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και εξατομικευμένες προαιρετικές επιλογές εξοπλισμού, εξασφαλίζουν ότι κάθε έκδοση μπορεί να γίνει ένα μοναδικό αυτοκίνητο, που αντανακλά το προσωπικό στιλ του ιδιοκτήτη του.

Η έκδοση BMW M 50 Jahre βασίζεται στην τρέχουσα γενιά της πιο επιτυχημένης σειράς μοντέλων στην ιστορία της BMW M. Οι BMW M3 και BMW M4 είναι συνώνυμες των υψηλών επιδόσεων στην πολυτελή μεσαία κατηγορία. Οι ειδικές επετειακές εκδόσεις τους, αντλούν ισχύ από έναν 6κύλινδρο εν σειρά κινητήρα, που αποδίδει έως 510 ίππους (375 kW), με τεχνολογία M TwinPower Turbo. Ανάλογα με την έκδοση του μοντέλου, η ισχύς του μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω είτε ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων ή ενός M Steptronic 8 σχέσεων με Drivelogic, ή πλήρως μεταβαλλόμενης κατανομής ισχύος σε όλους τους τροχούς με χρήση της τεχνολογίας M xDrive.

Ο αποκλειστικός χαρακτήρας των ειδικών εκδόσεων, είναι το αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης διμαόρφωσης, διαμόρφωσης με μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και έναν αυστηρά περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Για την εξωτερική εμφάνιση των ειδικών εκδόσεων, επανακυκλοφορούν εμβληματικά χρώματα από την ιστορία της BMW M. Αυτά συμπληρώνονται με σφυρήλατες ζάντες M σε παρόμοιους αποκλειστικούς χρωματικούς συνδυασμούς και εντυπωσιακές πινελιές στο εσωτερικό.

Στην Ευρώπη και λοιπές επιλεγμένες περιοχές, η BMW M προσφέρει μία αποκλειστική έκδοση της BMW M4 Coupe για τον εορτασμό της επετείου. Η δίθυρη έκδοση BMW M 50 Jahre διατίθεται με τα εξωτερικά χρώματα Carbon Black, Macao Blue, Brands Hatch Grey, Imola Red και San Marino Blue. Τα χρώματα αυτά συνδυάζονται από σφυρήλατους τροχούς Μ 19 ιντσών στον εμπρός άξονα και 20 ιντσών πίσω, με σχέδιο διπλών ακτινών, που προσφέρονται για πρώτη φορά σε ματ χρώματα Orbit Grey Matt και Gold Bronze.

Επιπλέον, ένας επίσης περιορισμένος αριθμός οχημάτων της συγκεκριμένης έκδοσης για την BMW M4 Coupe κατασκευάζεται Κινεζική αγορά αυτοκινήτου και διατίθεται στις εξωτερικές αποχρώσεις Fire Orange και Stratus Grey. Αυτή η επιλογή χρωμάτων σχετίζεται με το γεγονός ότι η επέτειος της BMW M GmbH γιορτάζεται στην Κίνα, τη χρονιά της Τίγρης. Οι σφυρήλατες ζάντες Μ αυτών των οχημάτων έχουν φινίρισμα σε ματ Orbit Grey όταν συνδυάζονται με εξωτερικό φινίρισμα σε Fire Orange και σε ματ Gold Bronze με την εξωτερική βαφή Stratus Grey.

Στο εσωτερικό όλων των ειδικών εκδόσεων, η επέτειος επισημαίνεται με στοιχεία όπως τα μαρσπιέ και μία μεταλλική πλακέτα στην κεντρική κονσόλα, που φέρουν την επιγραφή «Edition 50 Jahre BMW M», και ένα αντίστοιχο λογότυπο στα προσκέφαλα των στάνταρ σπορ καθισμάτων M και των προαιρετικών μπάκετ από ανθρακονήματα για τις εμπρός θέσεις.

Η ειδική έκδοση που βασίζεται στην BMW M3 Sedan, σχεδιάστηκε αποκλειστικά για την Αμερικανική και την Καναδική αγορά αυτοκινήτου. Για τα 500 αντίτυπα του τετράθυρου σπορ αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων, διατίθεται μία παλέτα με πέντε εξωτερικούς χρωματισμούς, καθένας από τους οποίους παραπέμπει σε έναν από τους πέντε προκατόχους του: Vermilion Red, Techno Violet, Interlagos Blue, Fire Orange και Limerock Grey.

Όλα τα χρώματα του αμαξώματος συνδυάζονται με σφυρήλατες ζάντες M σε ματ Orbit Grey και επιλεγμένα BMW M Performance Parts. Επίσης, διαθέτουν εξαρτήματα εμπνευσμένα από τους αγώνες, σε επίπεδο σχεδιασμού και τεχνολογίας όπως το εμπρός splitter και την πίσω αεροτομή από ανθρακονήματα της BMW M Performance, όπως και οι απολήξεις εξατμίσεων από ανθρακονήματα και τιτάνιο.

Η επιγραφή «Edition 50 Jahre BMW M» στα μαρσπιέ και οι διακοσμητικές λωρίδες M στα προσκέφαλα των εμπρός και πλαϊνών πίσω καθισμάτων, χαρακτηρίζουν το εσωτερικό. Επιπλέον, ένα αποκλειστικό κεντητό μοτίβο κοσμεί τόσο τα στάνταρ σπορ καθίσματα Μ όσο και τα προαιρετικά M carbon μπάκετ καθίσματα των ειδικών μοντέλων. Μία μεταλλική πλακέτα στο κάλυμμα της ποτηροθήκης στην κεντρική κονσόλα, φέρει την επιγραφή «M3 Edition 50 Jahre BMW M» και τον αύξοντα αριθμό παραγωγής 1/500.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!