Οκτώ άσσοι: Οι επισκέπτες του Μουσείου της Mercedes-Benz ξεπερνούν τους 11.111.111

Στις 9.40 το πρωί της 28ης Απριλίου 2022 κόπηκε το εισιτήριο με τον αριθμό-ορόσημο.

Οκτώ άσσοι: Οι επισκέπτες του Μουσείου της Mercedes-Benz ξεπερνούν τους 11.111.111

Στις 9.40 το πρωί της 28ης Απριλίου 2022 κόπηκε το εισιτήριο με τον αριθμό-ορόσημο.

Η ακολουθία των οκτώ άσσων αντιπροσώπευε ένα πολύ ιδιαίτερο ρεκόρ επισκεπτών για το Μουσείο της Mercedes-Benz. Οι 19 μαθητές του γυμνάσιου Schönbein στο Metzingen και οι καθηγητές τους επισκέφτηκαν το Μουσείο στη Στουτγάρδη και πέρασαν το εντυπωσιακό ορόσημο των 11.111.111 επισκεπτών από τότε που άνοιξε το Μουσείο της πύλες του, το 2006.

Η Bettina Haussmann, επικεφαλής του Μουσείου της Mercedes-Benz, καλωσόρισε τη σχολική τάξη και χάρισε σε κάθε μαθητή μια τσάντα με ένα αναμνηστικό. Η Bettina Haussmann δεν αποκάλυψε ποιος μαθητής ήταν αυτός που πήρε το 11.111.111ο εισιτήριο. «Με αυτόν τον τρόπο, η επίσκεψη θα μείνει στη μνήμη όλων ως κάτι ξεχωριστό», είπε η Haussmann. «Είμαι τόσο χαρούμενη που μια σχολική τάξη από την περιοχή μας έφτασε σε αυτό το ορόσημο των επισκεπτών μας. Η νεαροί επισκέπτες αντιπροσωπεύουν περίπου το πέντε τοις εκατό του συνολικού αριθμού επισκεπτών μας. Η απήχηση του Μουσείου βασίζεται στα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρουμε, και φυσικά στη μόνιμη έκθεσή μας για την ιστορία της κινητικότητας» είπε η διευθύντρια του Μουσείου.

Εκτός από τη μόνιμη έκθεση και τις ειδικές εκθέσεις, οι μικροί επισκέπτες του Μουσείο απολαμβάνουν ιδιαίτερα τις δημιουργικές δραστηριότητες, ενώ και οι έξι διαδραστικοί σταθμοί στο Επίπεδο 0 του Μουσείου, έχουν αποδειχθεί πολύ δημοφιλείς.

Από τότε που άνοιξε το Μουσείο το 2006, όλοι οι επισκέπτες με αύξοντα αριθμό εισιτηρίου «ορόσημο» τυγχάνουν πάντα ιδιαίτερης υποδοχής. Ανάμεσά τους κατά καιρούς ήταν επισκέπτες από την Κίνα και τη Νέα Ζηλανδία, κάτι που αντικατοπτρίζει τη διεθνή απήχηση του Μουσείου.

Πριν από την πανδημία, περισσότεροι από τους μισούς επισκέπτες προέρχονταν από χώρες του εξωτερικού, όπως η Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Γαλλία και η Ινδία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!