Νέα Mercedes-AMG GT Track Series: Περιορισμένη έκδοση, απεριόριστες επιδόσεις

Αυτό είναι το πιο ισχυρό μη αγωνιστικό αυτοκίνητο της Mercedes-AMG με το οποίο γιορτάζονται τα 55 γενέθλια της.

Νέα Mercedes-AMG GT Track Series: Περιορισμένη έκδοση, απεριόριστες επιδόσεις

Αυτό είναι το πιο ισχυρό μη αγωνιστικό αυτοκίνητο της Mercedes-AMG με το οποίο γιορτάζονται τα 55 γενέθλια της.

Η σειρά Mercedes-AMG GT Track επεκτείνει τη σειρά GT. Βασισμένη στην Mercedes AMG GT Black Series ξεχωρίζει για την φιλοσοφία της που στοχεύει σε κορυφαίες επιδόσεις για χρήση σε πίστες, αφού δεν έχει έγκριση για χρήση το δρόμο.

Η καρδιά του αποκλειστικού μοντέλου είναι ο κινητήρας V8 biturbo 4,0 λίτρων της Black Mercedes-AMG GT, που χάρη σε βελτιώσεις έχει ισχύ 734 ίππων και μέγιστη ροπή 850 Nm. Ένα σειραϊκό αγωνιστικό κιβώτιο 6 σχέσεων της Hewland μεταφέρει την ισχύ στον πίσω άξονα. Το καπό, τα φτερά, τα μαρσπιέ, η πίσω πόρτα και η πίσω ποδιά να είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, συμβάλλοντας στη μείωση του βάρους του οχήματος που ζυγίζει 1.400 κιλά.

Για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική ψύξη των πίσω φρένων, τα μαρσπιέ έχουν ενσωματωμένους  αεραγωγούς ενώ ο διπλός πίσω διαχύτης με αεραγωγούς παραπέμπει στο αγωνιστικό DNA της σειράς Mercedes-AMG GT Track. Το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου χαρακτηρίζεται από την σπορ μάσκα της AMG, η οποία εξασφαλίζει τη μέγιστη ροή αέρα. Το splitter αναπτύχθηκε αποκλειστικά για τη σειρά GT Track ενώ στο πίσω μέρος κυριαρχεί μια μηχανικά ρυθμιζόμενη αγωνιστική πτέρυγα. Ειδικά κατασκευασμένες για τη σειρά Mercedes-AMG GT Track είναι οι γυαλιστερές ζάντες 18 ιντσών.

Ένα ιδιαίτερο στοιχείο της εμφάνισης του αυτοκινήτου είναι το αποκλειστικό ημι-γυαλιστερό  ασημί φινίρισμα του αμαξώματος με λεπτομέρειες σε κόκκινο και ανθρακί χρώμα.

Το αυτοκίνητο έχει ειδικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης και αγωνιστικό ABS ρυθμιζόμενα σε 12 επίπεδα για να μπορεί ο οδηγός να επιλέξει από έντονη έως μηδενική παρέμβαση. Τα φρένα προέρχονται επίσης από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και έιναι 390 mm εμπρός και 355 mm πίσω, ενώ η ψύξη τους εξασφαλίζεται μέσω αεραγωγών.

Στο εσωτερικό υπάρχει ένα Roll Cage από χάλυβα υψηλής αντοχής βιδωμένο πάνω στο αλουμινένιο πλαίσιο. Η κυψέλη ασφαλείας του οδηγού από ανθακονήματα πληροί τα πιο πρόσφατα πρότυπα της FIA και έχει μεγάλες διαστάσεις ώστε να προσφέρει άνεση ακόμη και σε ψηλούς οδηγούς. Επιπλέον υπάρχει αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης και ζώνες 5 σημείων. Φυσικά εξ αιτίας της αγωνιστικής φύσης του αυτοκινήτου δεν υπάρχει κανένα χαρακτηριστικό άνεσης.

Το τιμόνι, που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για τη σειρά GT Track σε συνεργασία με ειδικούς του sim racing, έχει πολλές δυνατότητες προσαρμογής ενώ τα πεντάλ μπορούν να ρυθμιστούν ανάλογα με τη σωματική διάπλαση του οδηγού. Το ταμπλό με εμφανές carbon και ματ φινίρισμα έχει μια πλήρως προσαρμοζόμενη μονάδα προβολής BOSCH DDU 11 με ολοκληρωμένο σύστημα καταγραφής δεδομένων για χρήση σε πίστα. Η σειρά GT Track είναι ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που διαθέτουν αυτό το πρόσφατα αναπτυγμένο σύστημα.

Η ειδική σειρά περιορίζεται σε 55 μονάδες, καθεμία από τις οποίες κατασκευάζεται στο χέρι στο Affalterbach. Έτσι, η Mercedes‑AMG τιμά την ίδρυση της από τους Hans Werner Aufrecht και Erhard Melcher το 1967, ακριβώς πριν από 55 χρόνια. Ένα ανάγλυφο ταμπελάκι γράφει τον αύξοντα αριθμό κάθε αυτοκινήτου της ειδικής έκδοσης.

Οι κάτοχοι της σειράς Mercedes-AMG GT Track επωφελούνται από μια σειρά υπηρεσιών και προνομίων όπως η τεχνική εκπαίδευση πριν από την παράδοση του οχήματος, υποστήριξη από μηχανικό στα track days και τις άλλες εκδηλώσεις και τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων των αγώνων.

Οι πωλήσεις της Mercedes-AMG GT Track Series θα πραγματοποιούνται από το Affalterbach. Οι παραδόσεις θα αρχίσουν το δεύτερο τρίμηνο του 2022 και η τιμή καταλόγου της Mercedes-AMG GT Track Series, με κλιματισμό είναι 369.000 € συν ΦΠΑ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!