O Euro NCAP αξιολόγησε την ασφάλεια πέντε αυτοκινήτων

BMW Σειρά 2 Coupe, Lexus NX, Renault Megane E-Tech, Volkswagen Taigo και Polo ήταν τα αυτοκίνητα που πέρασαν τις σκληρές δοκιμασίες ασφάλειας του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP.

O Euro NCAP αξιολόγησε την ασφάλεια πέντε αυτοκινήτων

BMW Σειρά 2 Coupe, Lexus NX, Renault Megane E-Tech, Volkswagen Taigo και Polo ήταν τα αυτοκίνητα που πέρασαν τις σκληρές δοκιμασίες ασφάλειας του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP.

Ο Euro NCAP δημοσίευσε τα πρώτα αποτελέσματα για το 2022. Αφορούν πέντε αυτοκίνητα, από τα οποία τα τέσσερα απέσπασαν την ανώτερη διάκριση των πέντε αστέρων, ενώ το ένα δεν τα κατάφερε μένοντας στα τέσσερα. Πιο συγκεκριμένα οι δοκιμές αφορούν τα BMW Σειρά 2 Coupe, Lexus NX, Renault Megane E-Tech, Volkswagen Taigo και Volkswagen Polo.

Στις νέες δοκιμές, με πιο αυστηρά κριτήρια, ο Euro NCAP συμπεριλαμβάνει και τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας. Από τα πέντε μοντέλα που δοκιμάστηκαν μόνο η BMW Σειρά 2 Coupe δεν κατάφερε να αποσπάσει την ανώτερη διάκριση. Δείτε πιο κάτω αναλυτικά τα αποτελέσματα.

BMW Σειρά 2 Coupe

Η BMW Σειρά 2 Coupe συμπεριφέρθηκε καλά όσον αφορά την παθητική ασφάλεια, αλλά έχασε το ένα από τα πολυπόθητα αστέρια, μένοντας στα τέσσερα αστέρια, από τα συστήματα ασφάλειας και τα 82% ασφάλεια ενηλίκων, 81% ασφάλεια παιδιών, 67% ασφάλεια πεζών και 64% στα συστήματα ασφάλειας.

Lexus NX

Το ιαπωνικό SUV απέσπασε πέντε αστέρια, έχοντας στους επιμέρους τομείς, 83% στην ασφάλεια ανηλίκων, 87% στην ασφάλεια παιδιών, 83% στην ασφάλεια πεζών και 91% στα βοηθητικά συστήματα ασφάλειας.

Renault Megane E-Tech

Πέντε αστέρια πήρε και το νέο ηλεκτρικό Renault Megane E-Tech. Αναλυτικότερα είχε 85% στην ασφάλεια των ενηλίκων, 88% στων παιδιών, 65% στων πεζών και 79% στα συστήματα ασφάλειας.

Volkswagen Taigo

Με την ανώτερη διάκριση των πέντε αστέρων πέρασε και το μικρό crossover με την κουπέ αισθητική, το νέο Volkswagen Taigo. Πιο συγκεκριμένα πήρε 94% στην ασφάλεια των πεζών, 84% στων παιδιών, 71% στων πεζών και 70% όσον αφορά τα συστήματα ασφάλειας.

Volkswagen Polo

Το Volkswagen Polo καλά εξοπλισμένο κατάφερε με τη σειρά του να αποσπάσει πέντε αστέρια. Προσφέρει υψηλό επίπεδο ασφάλεια ενηλίκων με 94%, 80% όσον αφορά αυτή των παιδιών, 70% των πεζών και 70% απέσπασε όσον αφορά τα συστήματα ασφάλειας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!