Η ξεχωριστή BMW Σειρά 8 X Jeff Koons

Περισσότερες από 200 ώρες αφιερώθηκαν μόνο για τη βαφή του αυτοκινήτου, από το οποίο θα κατασκευαστούν μόλις 99 μονάδες.

Η ξεχωριστή BMW Σειρά 8 X Jeff Koons

Περισσότερες από 200 ώρες αφιερώθηκαν μόνο για τη βαφή του αυτοκινήτου, από το οποίο θα κατασκευαστούν μόλις 99 μονάδες.

Η BMW αποκάλυψε ένα κινούμενο έργο τέχνης. Τη Σειρά 8 X Jeff Koons. Πρόκειται για μια ειδική έκδοση της Σειράς 8 που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Αμερικανό καλλιτέχνη Jeff Koons, γνωστό για τις δημιουργικές του «Rabbit» και «Balloon Dog».

Η ιστορία των Art Cars για τη BMW άρχισε πριν από σχεδόν μισό αιώνα, το 1975, όταν ο τότε επικεφαλής motorsport ανέθεσε στον Alexander Calder να επιμεληθεί την εμφάνιση του αγωνιστικού 3.0 CSL.

Ο Koons έχει δημιουργήσει άλλο ένα Art Car στο παρελθόν, χρησιμοποιώντας ως καμβά μια M3 GT2 που συμμετείχε στις 24 ώρες του Le Mans το 2010. Ωστόσο, η σειρά Koons 8 δεν είναι ένα έργο, αλλά μια σειρά, αφού θα παραχθούν 99 μονάδες.

Το Pop Art σχέδιο του Jeff Koons είναι σύμφωνα με τη BMW το πιο «περίτεχνα σχεδιασμένο όχημα» σε όλη την 106χρονη ιστορία της, κυρίως επειδή το εξωτερικό συμπληρώνεται από μια ειδικά σχεδιασμένη καμπίνα, με επένδυση από κόκκινο και μπλε δέρμα που θυμίζει τον Spiderman.

Ο Jeff Koons έχει βάλει την υπογραφή του στην καμπίνα, τόσο στην ποτηροθήκη όσο και στη θήκη του εγχειριδίου του ιδιοκτήτη στο ντουλαπάκι. Επιπλέον κάθε αυτοκίνητο θα έχει ένα μεγάλο πιστοποιητικό γνησιότητας υπογεγραμμένο από τον Koons και τον επικεφαλής της BMW, Oliver Zipse.

Η βαφή του μοντέλου απαιτεί περισσότερες από 200 ώρες εργασίας, έτσι ακόμα κι αν το τμήμα βαφής της εταιρείας λειτουργεί ασταμάτητα, θα τελειώνει μόνο τέσσερα αυτοκίνητα κάθε εβδομάδα.

Κάτω από την καλλιτεχνική δημιουργία βρίσκεται μια BMW 850i xDrive Gran Coupe, χωρίς μηχανικές τροποποιήσεις στον V8 κινητήρα 4,4 λίτρων, με δύο υπερσυμπιεστές, που αποδίδει 530 ίππους και 750 Nm ροπής. Η ισχύς πηγαίνει στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων και το αυτοκίνητο επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 4 δευτερόλεπτα.

Η BMW δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την τιμή του αυτοκινήτου, αλλά δεδομένου ότι το γλυπτό του Koons «Rabbit» πωλήθηκε για περισσότερα από 80 εκατομμύρια ευρώ στην τελευταία του δημοπρασία το 2019, μάλλον θα είναι πολύ ακριβό. Το πρώτο αυτοκίνητο θα δημοπρατηθεί τον Απρίλιο από τον οίκο Christie’s στη Νέα Υόρκη, ενώ  τα υπόλοιπα 98 θα πωληθούν απευθείας από τη BMW.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!