Το ηλεκτρικό σπορ πρωτότυπο της Lexus δείχνει το δρόμο

Με φουτουριστική σχεδίαση και ηλεκτρικό κινητήρα, αυτό το Lexus σηματοδοτεί τις εξελίξεις.

Το ηλεκτρικό σπορ πρωτότυπο της Lexus δείχνει το δρόμο

Με φουτουριστική σχεδίαση και ηλεκτρικό κινητήρα, αυτό το Lexus σηματοδοτεί τις εξελίξεις.

Η Lexus έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες της επερχόμενης γενιάς ενός σπορ μοντέλου με ηλεκτρικό κινητήρα. Πρόκειται για τον αντικαταστάτη του LFA, με ηλεκτρικό κινητήρα και αισθητική που κόβει την ανάσα, έχοντας ως στόχο να αποτελέσει μέχρι το 2030 το ένα από τα μοντέλα που θα απαρτίζει τη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών της ιαπωνικής εταιρείας, μέχρι τον πλήρη εξηλεκτρισμό της το 2035.

Χρονιά η οποία θα αποτελέσει μεγάλο ορόσημο για την ιαπωνική φίρμα που έχει ως στόχο η γκάμα της να αποτελείται από μόνο ηλεκτρικά μοντέλα. Παράλληλα, το επερχόμενο LFA θα προσφέρει και οδηγική απόλαυση, καλύπτοντας τις ανάγκες ενός ειδικού κοινού, που αναζητά το ξεχωριστό.

Κάτι που μπορεί να προσφέρει σε όλες του τις πτυχές αυτό το πρωτότυπο μοντέλο, όπως μπορείτε να δείτε από την εμφάνισή του, με χυτές γραμμές, τις έντονες ακμές και τις όμορφες καμπύλες. Το χαμηλό αμάξωμα προδιαθέτει για τις επιδόσεις που είναι ικανό να προσφέρει, με τη Lexus να εκτιμά ότι θα επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε περίπου 2 δευτερόλεπτα!

Επίσης θα διαθέτει ικανή αυτονομία που θα ξεπερνάει τα 700 χιλιόμετρα, προσφέροντας ελευθερία κινήσεων στον κάτοχό του. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου δεν έχουν ανακοινωθεί σε αυτή τη φάση, αλλά σίγουρα θα πρέπει να περιμένουμε κάτι… εκρηκτικό.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!