Εντυπωσιακός σχεδιασμός για το νέο εξηλεκτρισμένο sedan της Lexus

Η Lexus δημοσιοποίησε περαιτέρω φωτογραφίες του επερχόμενου Electrified Sedan Concept, το οποίο παρουσιάζει επιθετικό σχεδιασμό.

Εντυπωσιακός σχεδιασμός για το νέο εξηλεκτρισμένο sedan της Lexus

Η Lexus δημοσιοποίησε περαιτέρω φωτογραφίες του επερχόμενου Electrified Sedan Concept, το οποίο παρουσιάζει επιθετικό σχεδιασμό.

Από τις φωτογραφίες του πρωτότυπου είναι εμφανές ότι η Lexus σκοπεύει να ακολουθήσει μια πιο επιθετική προσέγγιση στο σχεδιασμό του εξηλεκτρισμένου sedan, σε σύγκριση με τα υφιστάμενα μοντέλα της.

Με πιο σπορ χαρακτήρα, χωρίς όμως να χάνει την πολυτελή αίσθηση, το τετράθυρο αυτό μοντέλο εντυπωσιάζει με τις γραμμές του. Η μάσκα διαθέτει αρκετά μεγάλες εισαγωγές αέρα -για εξηλεκτρισμένο όχημα- εμπρός από τους τροχούς, ενώ υπάρχουν δύο περαιτέρω οπές στο καπό, που παρουσιάζει έντονη καμπύλη στο εμπρός του μέρος.

Τα εμπρός φωτιστικά σώματα είναι αρκετά μικρά, με έντονες ακμές, ενώ η καμπύλη της οροφής είναι παρόμοια με αυτήν που παρουσιάζει το IS, αν και καταλήγει πιο ομαλά στο πίσω μέρος, διαθέτοντας μια μικρή αεροτομή.

Το άνοιγμα πίσω από τους εμπρός τροχούς, που ξεκινάει από το φτερό και συνεχίζεται στις θύρες, καθώς και τα νεύρα που διαθέτουν αυτές, προσδίδουν ένα επιβλητικό προφίλ, ενώ οι χειρολαβές είναι ενσωματωμένες, συμβάλλοντας στις καθαρές γραμμές. Οι καθρέπτες έχουν αεροδυναμικό σχεδιασμό και έχουν περιορισμένες διαστάσεις.

Lexus Electrified Sedan Concept

Τα τρισδιάστατα πίσω φωτιστικά σώματα έχουν σχήμα Υ και στο πίσω μέρος αναγράφεται το όνομα της Lexus με μεγάλα γράμματα. Στις διαθέσιμες φωτογραφίες, δε διαφαίνονται εξατμίσεις, πράγμα που προϊδεάζει ότι θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο, αν και δε μπορεί να αποκλειστεί η περίπτωση να διαθέτει plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, με συγκαλυμμένες εξατμίσεις.

Η Lexus δε δημοσίευσε τεχνικές λεπτομέρειες για το πρωτότυπο sedan, ούτε φωτογραφίες από το εσωτερικό του. Αυτό είναι το τρίτο εξηλεκτρισμένο πρωτότυπο το οποίο αποκαλύπτει η Lexus, έπειτα από ηλεκτρικό crossover RZ 450e και το SUV Electrified Concept.

Στόχος της Lexus είναι να έχει μια πλήρη σειρά εξηλεκτρισμένων οχημάτων με μπαταρία μέχρι το 2030 και να γίνει ηλεκτροκίνητος ολόκληρος ο στόλος της μέχρι το 2035.

Lexus Electrified Sedan Concept

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!