Νέα Bentley Continental GT Speed Convertible: Κορυφαία!

Τόλμη και γοητεία σε ένα συναρπαστικό, σε όλα τα επίπεδα, πακέτο

Νέα Bentley Continental GT Speed Convertible: Κορυφαία!

Τόλμη και γοητεία σε ένα συναρπαστικό, σε όλα τα επίπεδα, πακέτο

Η Continental GT Speed στην κλειστή της μορφή αποτέλεσε ένα εύγευστο ορεκτικό, πριν την παρουσίαση του γκουρμέτ και καλοστημένου πιάτου, της GT Speed Convertible. Η Bentley ισχυρίζεται -και δεν έχουμε κανένα λόγο να την αμφισβητήσουμε- πως πρόκειται για το οδηγοκεντρικό «ανοιχτό» μοντέλο της σειρά Continental GT.

Τη θέση της σταθερής οροφής που συναντάμε στην coupe εκδοχή του μοντέλου, εδώ στην Continental GT Speed Convertible έχει πάρει η «Z-fold» οροφή όπως την ονομάζει η βρετανική εταιρεία, η οποία μειώνει δραστικά τα επίπεδα θορύβου, σε σχέση με του προκατόχου της. Η Bentley τονίζει ότι τα επίπεδα θορύβου στο πολυτελές εσωτερικό της Convertible είναι αντίστοιχα με αυτά της Coupe.

Η οροφή ανοίγει ή κλείνει σε μόλις 19 δευτερόλεπτα και με ταχύτητα μέχρι 50 χλμ./ώρα, ενώ είναι διαθέσιμη κιαι σε επτά διαφορετικούς χρωματισμούς. Εξωτερικά, οι αλλαγές είναι διακριτικές, στα πρότυπα της Bentley, με τα logo «Speed» να κάνουν τη διαφορά, όπως και οι ανασχεδιασμένοι τροχοί αλουμινίου 22 ιντσών.

Η επιβλητική cabrio Bentley εφοδιάζεται με έναν χειροποίητο twin-turbo κινητήρα 6 λίτρων με διάταξη W12, που αποδίδει 659 ίππους και 900 Nm ροπής! Επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα και αναπτύσσει μέγιστα ταχύτητα που αγγίζει τα 335 χλμ./ώρα. Για τη μετάδοση φροντίζει ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!