Παραμένει στην Ευρώπη η Mitsubishi, δανειζόμενη τεχνολογία από τη Renault

Ένα από τα δύο νέα ευρωπαϊκά μοντέλα θα είναι το ASX, με έτος κυκλοφορίας το 2023

Παραμένει στην Ευρώπη η Mitsubishi, δανειζόμενη τεχνολογία από τη Renault

Ένα από τα δύο νέα ευρωπαϊκά μοντέλα θα είναι το ASX, με έτος κυκλοφορίας το 2023

Τον Ιούλιο του 2020 η Mitsubishi Motors είχε ανακοινώσει το μεσοπρόθεσμο πλάνο της για την τριετία 2020-2022, με τίτλο “Small but Beautiful”. Το πλάνο προέβλεπε την επικέντρωση στις περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας, της Νότιας Αμερικής, της Αφρικής και της Ωκεανίας, με ταυτόχρονο “πάγωμα” λανσαρισμάτων νέων μοντέλων για την ευρωπαϊκή αγορά.

Η ιαπωνική μάρκα κάνει πλέον… αναστροφή σε αυτή την απόφασή της, ανακοινώνοντας – στο πλαίσιο της Συμμαχίας με τις Renault και Nissan – ότι θα ενισχύσει την παρουσία της στην Ευρώπη, μέσω λανσαρίσματος δύο νέων μοντέλων. Ένα εξ αυτών θα είναι η επόμενη γενιά του ASX, του compact SUV της Mitsubishi.

Θα βασίζεται σε μοντέλο της Renault, από το οποίο θα δανείζεται την πλατφόρμα και τα μηχανικά μέρη. Είναι πιθανό το ASX να “αντιγράψει” το Captur, κάτι που σημαίνει ότι θα κυκλοφορήσει σε υβριδική και Plug-in υβριδική έκδοση. Επίσης, θα είναι ελαφρώς μικρότερο σε μέγεθος, από το προηγούμενο ASX.

Στην κοινή πλατφόρμα CMF-CD των SUV κατηγορίας C και D θα βασίζεται το επόμενο Mitsubishi Outlander. Θα δανείζεται τεχνολογία που συναντάμε στα Nissan Qashqai και Renault Austral, άρα θα κυκλοφορήσει με ήπια υβριδική τεχνολογία, αλλά και σε έκδοση Plug-in hybrid.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!