Η νέα Mercedes-AMG CLE 63 σε χειμερινές δοκιμές

Η ολοκαίνουργια CLE 63, που θα δούμε την επόμενη χρονιά, αναμένεται να χρησιμοποιεί τους κινητήρες των σπορ εκδόσεων της C-Class

Η νέα Mercedes-AMG CLE 63 σε χειμερινές δοκιμές

Η ολοκαίνουργια CLE 63, που θα δούμε την επόμενη χρονιά, αναμένεται να χρησιμοποιεί τους κινητήρες των σπορ εκδόσεων της C-Class

Ο κατασκοπευτικός φακός των συνεργατών μας εντόπισε την ολοκαίνουργια Mercedes-AMG CLE 63 σε χειμερινές δοκιμές εξέλιξης στη Σουηδία, πριν από την προγραμματισμένη κυκλοφορία της το 2023. Με τις φήμες να αναφέρουν ότι η Mercedes-Benz ίσως διακόψει την cabrio έκδοση της C-Class, αυτό το νέο ανοιχτό μοντέλο μπορεί να καλύψει το κενό μεταξύ των cabrio C-Class και E-Class και θα βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας της CLE.

Λαμβάνοντας υπόψη τα φουσκωμένα φτερά, τη μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα και το γεγονός ότι το αυτοκίνητο δοκιμών φαίνεται να είναι πιο χαμηλό, πιστεύουμε ότι αυτή είναι η έκδοση της CLE που εστιάζει στις επιδόσεις. Το συγκεκριμένο πρωτότυπο διαθέτει επίσης ένα σύστημα διπλής εξάτμισης, σε αντίθεση με προηγούμενα που οι απολήξεις δεν ήταν ορατές. Όσον αφορά τον εξηλεκτρισμό, δεν φαίνεται να υπάρχει θύρα φόρτισης, ωστόσο θα μπορούσε να είναι κρυμμένη κάτω από το καμουφλαρισμένο σώμα.

Παρά το γεγονός ότι η νέα CLE χρησιμοποιεί την ευέλικτη πλατφόρμα MRA-2 (όπως και οι C-Class και S-Class) και είναι σε θέση να έχει έναν εξακύλινδρο κινητήρα, είναι πιθανό η CLE 63 να έχει τον ίδιο υβριδικό τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2.0 λίτρων με την επόμενη Mercedes-AMG C 63. Αυτός ο κινητήρας συνδυάζεται με μπαταρία 6,1 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος, που αποδίδει έως και 204 ίππους. Το κινητήριο σύνολο δίνει τη δυνατότητα στη συνδυαστική ισχύ να ξεπεράσει τους 644 ίππους, αλλά αναμένεται ότι τελικά θα έχει παρόμοια ισχύ με τους 510 ίππους της νέας BMW M4 Competition Convertible.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!