Ράλλυ Ντακάρ: Νίκη για τον Stephane Peterhansel στη 10η ειδική διαδρομή

Ο πολυνίκης του θεσμού σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, οδηγώντας το ηλεκτρικό Audi RS Q e-tron

Ράλλυ Ντακάρ: Νίκη για τον Stephane Peterhansel στη 10η ειδική διαδρομή

Ο πολυνίκης του θεσμού σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, οδηγώντας το ηλεκτρικό Audi RS Q e-tron

Μετά τους Carlos Sainz, Mattias Ekstrom και ο τρίτος οδηγός της Audi Sport πανηγύρισε νίκη σε ειδική διαδρομή του φετινού Ράλλυ Ντακάρ. Ο Stephane Peterhansel ολοκλήρωσε με το ηλεκτρικό RS Q e-tron τα 375 χλμ. της 10ης ειδικής, από το Wadi Al Dawasir έως την Bisha, σε 2 ώρες, 52 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα.

Ο πολυνίκης του θεσμού (μετρά 8 τίτλους με αυτοκίνητα και 4 με μοτοσικλέτα) έφθασε τις 49 νίκες με αυτοκίνητο σε ειδικές διαδρομές του Ντακάρ, μία λιγότερη από τις 50 που έχει ο Ari Vatanen. Το δεύτερο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Carlos Sainz (Audi) με διαφορά 2 λεπτών και 6 δλ, ενώ τον τρίτο ο Orlando Terranova (Bahrain Raid Xtreme) στα +3:59.

Στη μάχη για τη νίκη, ο Sebastien Loeb (Bahrain Raid Xtreme) ήταν μεν ταχύτερος του Nasser Al-Attiyah (Toyota Gazoo Racing), όμως η μεταξύ τους διαφορά παραμένει μεγαλύτερη της μισής ώρας (στα 32 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα), με μόλις δύο ειδικές διαδρομές να απομένουν για την καρό σημαία.

“Τα σημαντικά μηχανικά προβλήματα ανήκουν πλέον στο παρελθόν, οπότε απολαμβάνω την οδήγηση. Στην Audi θα πρέπει να θέσουμε ως στόχο τη νίκη το 2023, η αποτυχία δεν αποτελεί επιλογή. Τα πράγματα δεν είναι πάντως εύκολα, καθώς αν χάσεις 1,5 ώρα από λάθος στην πλοήγηση ακόμη και το καλύτερο αυτοκίνητο δεν μπορεί να σου δώσει τη νίκη”, δήλωσε ο Peterhansel.

“Πλησιάζουμε σιγά-σιγά στη νίκη. Πάντως τίποτα δεν έχει τελειώσει, απομένουν δύο ημέρες. Δεν ήρθαμε για να κερδίζουμε σε ειδικές διαδρομές. Πέρσι σημειώσαμε τον καλύτερο χρόνο σε επτά και τερματίσαμε δεύτεροι στη γενική κατάταξη”, ανέφερε ο επικεφαλής του αγώνα, Al-Attiyah.

Η συνέχεια του Ράλλυ Ντακάρ θα δοθεί το πρωί της Πέμπτης 13 Ιανουαρίου, με την ειδική διαδρομή περιμετρικά της Bisha (μήκους 346 χλμ).

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!