Ράλλυ Ντακάρ: Ταχύτερος ο Giniel De Villiers στην 9η ειδική διαδρομή (video)

Η Toyota έκανε το 1-2-3 στην ειδική διαδρομή της Τρίτης

Ράλλυ Ντακάρ: Ταχύτερος ο Giniel De Villiers στην 9η ειδική διαδρομή (video)

Η Toyota έκανε το 1-2-3 στην ειδική διαδρομή της Τρίτης

Την πρώτη του νίκη σε ειδική διαδρομή του φετινού Ράλλυ Ντακάρ σημείωσε ο Giniel De Villiers. O 49χρονος Νοτιοαφρικανός οδηγός (νικητής του αγώνα το 2009), ολοκλήρωσε με το Toyota Hilux και συνοδηγό τον Dennis Murphy τα 287 χλμ. σε 2 ώρες, 23 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα.

Η Toyota Gazoo Racing “πανηγύρισε” το 1-2-3 στη συγκεκριμένη ειδική διαδρομή, καθώς ακολούθησαν ο Henk Lategan και ο Nasser Al-Attiyah. O τελευταίος παραμένει επικεφαλής του αγώνα, ενώ αύξησε κατά ένα λεπτό (στα 39 λεπτά πλέον), την απόσταση που τον χωρίζει από τον Sebastien Loeb (Bahrain Raid Xtreme).

“H πρώτη εβδομάδα του αγώνα δεν ήταν ιδανική για εμάς. Ήταν κουραστική και στον πνευματικό τομέα. Θα προσπαθήσουμε και για άλλες νίκες στις επόμενες ειδικές διαδρομές, αν και θα αύριο τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα, καθώς θα ξεκινήσουμε πρώτοι”, σημείωσε ο De Villers. “Δεν πιέσαμε πολύ, παρόλα αυτά τερματίσαμε στην 3η θέση. Διατηρούμε ένα καλό προβάδισμα, καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος του αγώνα στη Jeddah”, σχολίασε ο Al-Attiyah.

Η συνέχεια θα δοθεί το πρωί της Τετάρτης 12 Ιανουαρίου, με την ειδική από το Wadi Al Dawasir έως την Bisha, μήκους 375 χλμ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!