Εντοπίστηκε η νέα Mercedes-Maybach GLS

Η ναυαρχίδα της Mercedes, η GLS βρίσκεται λίγο πριν την αποκάλυψη της ανανεωμένης εκδοχής της και οι κατάσκοποί μας την απαθανάτισαν να κάνει δοκιμές στη Γερμανία

Εντοπίστηκε η νέα Mercedes-Maybach GLS

Η ναυαρχίδα της Mercedes, η GLS βρίσκεται λίγο πριν την αποκάλυψη της ανανεωμένης εκδοχής της και οι κατάσκοποί μας την απαθανάτισαν να κάνει δοκιμές στη Γερμανία

Η Mercedes ετοιμάζει μια αναβάθμιση για το κορυφαίο 7θέσιο SUV, την GLS, όπως μας αποκαλύπτουν αυτές οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες.  Το μοντέλο που εντόπισαν οι οι κατάσκοποί μας είναι η υπερπολυτελής έκδοση Maybach, η οποία έρχεται να ανταγωνιστεί τις Bentley Bentayga και Rolls Royce Cullinan. Η ανανέωση φέρνει αισθητικές αλλαγές και αναβάθμιση στο σύστημα πολυμέσων, έτσι ώστε να διατηρήσει την GLS ανταγωνιστική απέναντι στους αντιπάλους της.

Όσον αφορά τη σχεδίαση, οι αλλαγές θα είναι ελάχιστες. Το εμπρός μέρος φαίνεται απαράλλαχτο, ενώ οι ενθέσεις χρωμίου διατηρούνται. Το προστατευτικό του εμπρός προφυλακτήρα είναι από χρώμιο, όπως επίσης και η γρίλια στο κάτω μέρος της μάσκας, αλλά και το περίβλημα της μάσκας.

Η τεράστια, ειδικά σχεδιασμένη για τη Maybach, μάσκα διατηρείται επίσης, με μια σειρά από κάθετες μπάρες στη θέση των οριζόντιων. Η μάσκα πλαισιώνεται από προβολείς Multibeam LED, ίδιας σχεδίασης με αυτή του σημερινού μοντέλου.

Αυτή η έκδοση προ-παραγωγής εξοπλίζεται με ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών, καθώς και με διακοσμητικά χρωμίου στα μαρσπιέ και στο πλάι των παραθύρων. Το σήμα της Maybach δεν υπάρχει πλέον στη τέταρτη κολώνα, τουλάχιστον σε αυτό το μοντέλο δοκιμής, αλλά πιθανότατα θα το δούμε στο αυτοκίνητο παραγωγής.

 

Οι αλλαγές…

Η μόνη ουσιαστική αλλαγή αναμένεται να είναι στο πίσω μέρος, με το αυτοκίνητο που έχουμε εντοπίσει και φωτογραφίσει να έχει έντονο καμουφλάζ στα φώτα και την πόρτα, κάτι που θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι κρύβει νέο σετ φωτιστικών. Κατά τα λοιπά, υπάρχει ένα γυαλιστερό τμήμα κάτω στον προφυλακτήρα, με προστατευτικά αλλά και λεπτομέρειες σε χρώμιο, τα οποία είναι κοινά με τη σημερινή έκδοση.

Στο εσωτερικό, η νέα GLS θα ευθυγραμμίζεται με τα πιο πρόσφατα μοντέλα της Mercedes, διαθέτοντας ένα νέο τιμόνι με δύο ακτίνες και παρόμοιο σχεδιασμό με αυτόν που συναντάμε στην S-Class.

Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, επίσης θα αναβαθμιστεί με το πιο πρόσφατο MBUX της Mercedes. Είναι μάλλον απίθανο να δούμε στη νέα GLS, τη νέα οθόνη που έκανε πρεμιέρα στην S-Class, ωστόσο, πιθανότατα θα έχει τη δυνατότητα φωνητικών εντολών “Hey Mercedes” αλλά και αναβαθμισμένα υπολογιστικά συστήματα. Επίσης, υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε στη νέα GLS το νέο 3D πίνακα οργάνων που χρησιμοποιείται και στην S-Class.

Κάτω από το αμάξωμα, η νέα GLS θα κρύβει τον ίδιο V8 κινητήρα 4,0 λίτρων με δύο turbo, που θα συνεργάζεται με ένα 48βολτο mild hybrid σύστημα. Σε αυτή τη φάση ο συγκεκριμένος κινητήρας αποδίδει 557 ίππους και 730 Nm ροπής, με τον κινητήρα όμως να έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, άρα ίσως να δούμε τη νέα Maybach GLS να έχει αυξημένη δύναμη για να πιο απροβλημάτιστα ταξίδια και βελτιωμένες επιδόσεις.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!