Μια τεράστια τρίαινα από Maserati Grecale

Χρησιμοποιώντας ως “ψηφίδες” τα πρωτότυπα αυτοκίνητα του μεσαίου SUV, η Maserati σχημάτισε το σήμα της

Μια τεράστια τρίαινα από Maserati Grecale

Χρησιμοποιώντας ως “ψηφίδες” τα πρωτότυπα αυτοκίνητα του μεσαίου SUV, η Maserati σχημάτισε το σήμα της

Στις 16 Νοεμβρίου, ημέρα που αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει η αποκάλυψη της Grecale, του premium SUV που θα τοποθετηθεί στη γκάμα της Maserati κάτω από την Levante, η ιταλική μάρκα ετοίμασε μία… έκπληξη. Οι πρωτότυπες Grecale τοποθετήθηκαν με  τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίσουν μια τεράστια τρίαινα, με μήκος περισσότερα από 100 μέτρα, για μια φωτογραφία ρεκόρ. Χρησιμοποιήθηκαν 80 πρωτότυπα αυτοκίνητα ανάπτυξης, από τα 250 που υπάρχουν διάσπαρτα σε όλο τον κόσμο, την Ιαπωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Κίνα, τη Φινλανδία και την Ιταλία.

Η Maserati Grecale, θύμα κι αυτή της έλλειψης ημιαγωγών, χρειάστηκε να αναβάλλει την παρουσίαση της. Στην εκδήλωση που θα γίνει στο Μιλάνο την ερχόμενη άνοιξη, το πολυτελές οικογενειακό SUV θα αποκαλύψει επιτέλους την εικόνα του, αφού ως τώρα έχουμε δει μόνο φωτογραφίες με καμουφλάζ.

Τεχνολογικά το μοντέλο μοιράζεται στοιχεία με την Alfa Romeo Stelvio, όμως θα χρησιμοποιεί τον twin turbo V6 3λιτρο κινητήρα «Nettuno», όπως η Maserati MC20. Στο supercar MC20 ο κινητήρας έχει ισχύ 630 ίππων, αλλά στη Grecale θα έχει μικρότερη ιπποδύναμη. Σχεδιαστικά θα μοιάζει με μια μικρή Levante, διατηρώντας πολλά στοιχεία της, κυρίως στο πίσω μέρος. Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα παρουσιάσει 13 νέα αυτοκίνητα, εκ των οποίων 7 μέσα στο 2022. Ανάμεσα τους θα υπάρχει μια σειρά υβριδικών μοντέλων και ο αντικαταστάτης της Grand Turismo.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!