Νέα BMW Σειρά 8 Gran Coupe: Ανανέωση στα… άκρα

Λίγο πριν το λανσάρισμα του, το ανανεωμένο μοντέλο εντοπίστηκε από τον κατασκοπευτικό φακό με καμουφλάζ στο εμπρός και πίσω άκρο του αμαξώματος

Νέα BMW Σειρά 8 Gran Coupe: Ανανέωση στα… άκρα

Λίγο πριν το λανσάρισμα του, το ανανεωμένο μοντέλο εντοπίστηκε από τον κατασκοπευτικό φακό με καμουφλάζ στο εμπρός και πίσω άκρο του αμαξώματος

Η BMW ετοιμάζεται για το λανσάρισμα της Gran Coupe Σειρά 8, αυτοκίνητο που θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος. Το φρεσκάρισμα έχει σκοπό το μεγάλο τετράθυρο coupe να παραμείνει ανταγωνιστικό απέναντι στο Audi A7 και την ανανεωμένη Mercedes-Benz CLS. Η σχεδιαστική ανανέωση περιορίζεται στο εμπρός και πίσω μέρος, όπως είναι σαφές από τα καμουφλαρισμένα τμήματα. Η ανανεωμένη Σειρά 8 Gran Coupe θα έχει διαφοροποιήσεις στον εμπρός προφυλακτήρα, νέα φωτιστικά σώματα και τροποποιημένο πίσω διαχύτη. Τα νέα πίσω φώτα υιοθετούν την ίδια σχεδιαστική γραμμή «U» της Σειράς 4.

Ακόμα δεν έχουμε δει καλά το εσωτερικό του αυτοκινήτου, όμως δεν περιμένουμε σημαντικές αλλαγές. Η νέα Gran Coupe Σειρά 8 θα διατηρήσει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και το σύστημα infotainment 10,25 ιντσών του τρέχοντος μοντέλου, αλλά με την πιο πρόσφατη έκδοση λογισμικού που θα μπορεί να υποστηρίζει ενημερώσεις εξ αποστάσεων (over-the-air).

Η γκάμα κινητήρων του σημερινού μοντέλου θα χρησιμοποιηθεί και στο ανανεωμένο. Έτσι η 840i θα έχει έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 3,0 λίτρων με ισχύ 333 ίππων. Ο πετρελαιοκινητήρας 3,0 λίτρων, 340 ίππων θα χρησιμοποιηθεί στην έκδοση 840d, ενώ η ναυαρχίδα M850i ​​θα είναι τετρακίνητη και θα διαθέτει έναν κινητήρα V8 4,4 λίτρων και 530 ίππων. Και οι τρεις κινητήρες θα συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

Δεν υπάρχει ακόμη καμία πληροφορία για υβριδική έκδοση. Μια τέτοια περίπτωση, σίγουρα θα έκανε το αυτοκίνητο πιο ανταγωνιστικό απέναντι στην Porsche Panamera, αν και το coupe αμάξωμα δυσκολεύει την ενσωμάτωση επιπλέον τεχνολογικών στοιχείων. Πάντως η αρχιτεκτονική CLAR της BMW (στην οποία βασίζεται η Σειρά 8) είναι συμβατή με την τελευταία plug-in υβριδική τεχνολογία της εταιρείας. Και ο κινητήρας των 3,0 λίτρων που χρησιμοποιεί η X5 xDrive45e θα έδινε στη Gran Coupe Σειρά 8 ισχύ 394 ίππων και 600 Nm ροπής.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!