Zenvo TSR-S: Από τη Δανία στη Σαουδική Αραβία

Με την ελπίδα ότι οι Άραβες θα γοητευτούν από το hypercar των 1.193 ίππων

Zenvo TSR-S: Από τη Δανία στη Σαουδική Αραβία

Με την ελπίδα ότι οι Άραβες θα γοητευτούν από το hypercar των 1.193 ίππων

Μετά το σχέδιο ανάπτυξης δικτύου πώλησης στην Ευρώπη, η Zenvo Automotive στρέφεται προς την αγορά της Μέσης Ανατολής. Η εταιρεία παραγωγής hypercar με έδρα τη Δανία θα δώσει το “παρών” στο Riyadh Car Show της Σαουδικής Αραβίας, από τις 18 έως τις 28 Νοεμβρίου. Εκεί θα υπάρχουν δύο αντίτυπα του TSR-S, του hypercar περιορισμένης παραγωγής που έχει μεν προορισμό τις πίστες αλλά οι προδιαγραφές του, του επιτρέπουν να κυκλοφορεί και στους δημόσιους δρόμους. Το ένα TSR-S, σε λευκό χρώμα, θα βρίσκεται στο χώρο της έκθεσης, ενώ το δεύτερο (σε μπλε απόχρωση) θα προσφέρεται για test drive με ραντεβού.

Ο V8 κινητήρας του TSR-S, χωρητικότητας 5,8 λίτρων, αποδίδει 1.193 ίππους, με τη δύναμη να περνά στους πίσω τροχούς μέσω αγωνιστικού κιβωτίου. Το βάρους 1.450 κιλών hypercar από τη Δανία χρειάζεται μόλις 2,8 δλ. για το 0-100 χλμ/ώρα και 6,8 δλ. για το 0-200 χλμ/ώρα. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 325 χλμ/ώρα. Η ετήσια παραγωγή του μοντέλου περιορίζεται σε πέντε αυτοκίνητα, στην έδρα της Zenvo στο Praesto της Δανίας.

“Αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για την εταιρεία να παρουσιάσει τη δουλειά της σε μία από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις της χρονιάς”, δήλωσε η Angela Hartman, CEO της Zenvo Automotive. “Ανυπομονούμε να υποδεχτούμε στο περίπτερό μας τους πελάτες μας αλλά και τους επισκέπτες της έκθεσης, ώστε να τους παρουσιάσουμε το TSR-S και να τους ενημερώσουμε για τα μελλοντικά μας πλάνα, καθώς πλησιάζουμε τη νέα χρονιά”. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Zenvo εξελίσσει ένα υβριδικό hypercar, το οποίο θα λανσάρει στην παγκόσμια αγορά έως το 2023.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!