Νέο Honda Civic Type R… με καμουφλάζ

Αρκετά πριν την επίσημη παρουσίαση του νέου Civic Type R κυκλοφόρησαν δύο φωτογραφίες του με καμουφλάζ

Νέο Honda Civic Type R… με καμουφλάζ

Αρκετά πριν την επίσημη παρουσίαση του νέου Civic Type R κυκλοφόρησαν δύο φωτογραφίες του με καμουφλάζ

Η παρουσίαση του νέου Honda Civic Type R έχει προγραμματιστεί να γίνει μέσα στο 2022, ωστόσο, οι Ιάπωνες κυκλοφόρησαν δύο φωτογραφίες του, που μας προϊδεάζουν για αυτό που αναμένεται να ακολουθήσει. Η μεγάλη πίσω αεροτομή κλέβει αναμφίβολα την παράσταση, όπως επίσης και οι τρεις εξατμίσεις που είναι τοποθετημένες στο κέντρο. Μάλιστα η Honda θα το βάλει στο Nurburgring, με στόχο να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στην κατηγορία του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επερχόμενο Civic Type R θα είναι το τελευταίο που θα εφοδιάζεται με «καθαρά» θερμικό κινητήρα, αφού τα πλάνα της Honda περιλαμβάνουν εξηλεκτρισμένες εκδόσεις. Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, το Type R πίσω από το καμουφλάζ του κρύβει νέα μελετημένη αεροδυναμική, με έντονα βοηθήματα, σε σχέση με τις απλές εκδόσεις του μοντέλου.

Δίχως άλλο η σχεδιαστική προσέγγιση είναι πιο ήπια από αυτή που είχε το προηγούμενης γενιάς μοντέλο. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει η νέα μάσκα, με τη μεγάλη εισαγωγή αέρα. Επίσης, τόσο ο εμπρός, όσο και ο πίσω προφυλακτήρας φαίνεται να έχουν μεγαλύτερο πλάτος από αυτούς του «απλού» Civic. Η εκρηκτική έκδοση του Honda Civic πατάει σε μεγάλους τροχούς, με ελαστικά της Michelin, ενώ για την πέδηση φροντίζουν φρένα της Brembo, με τις κόκκινες δαγκάνες να ενισχύουν τη σπορ εικόνα του μοντέλου.

Μέχρι αυτή τη στιγμή η Honda δεν έχει ανακοινώσει τεχνικά στοιχεία για το επερχόμενο Civic Type R. Αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα εφοδιάζεται με μια εξελιγμένη εκδοχή του γνωστού μας από την προηγούμενη γενιά, 2λιτρο turbo κινητήρα των 310 ίππων και 400 Nm ροπής. Βελτιωμένα αναμένεται να είναι και τα φρένα, όπως και η ανάρτηση.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!