Φλερτάρει με τις 100.000 ευρώ η τιμή της νέας Lotus Emira

Το πισωκίνητο σπορ μοντέλο εφοδιάζεται με V6 κινητήρα που αποδίδει 400 ίππους

Φλερτάρει με τις 100.000 ευρώ η τιμή της νέας Lotus Emira

Το πισωκίνητο σπορ μοντέλο εφοδιάζεται με V6 κινητήρα που αποδίδει 400 ίππους

Η Lotus επιβεβαίωσε την τιμή και τις προδιαγραφές της Emira V6 First Edition. Το σπορ πισωκίνητο μοντέλο με τον 3.5 V6 κινητήρα της Toyota που αποδίδει 400 ίππους και τον πλούσιο εξοπλισμό ψυχαγωγίας και άνεσης, θα κοστίζει στη Γερμανία 95.995 ευρώ. Η παραγωγή της Emira V6 First Edition θα αρχίσει την επόμενη άνοιξη, με την τετρακύλινδρη First Edition «i4» – εφοδιάζεται με 2λιτρο μοτέρ από την Mercedes-AMG – να ακολουθεί το φθινόπωρο του 2022. Ο Matt Windle, Managing Director της Lotus Cars, δήλωσε σχετικά: «Η Emira είναι η πιο ολοκληρωμένη Lotus που έχουμε φτιάξει ποτέ. Για να το γιορτάσουμε και να ανταμείψουμε τους πρώτους πελάτες μας, θέλουμε να κάνουμε τα πρώτα αυτοκίνητα ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Τα χαρακτηριστικά έχουν επιλεγεί προσεκτικά από την ομάδα σχεδιασμού μας για να δημιουργήσουν μια πραγματικά ξεχωριστή και ξεχωριστή έκδοση».

 

Ο κινητήρας της V6 First Edition είναι ο γνωστός από τις Exige και Evora, υπερτροφοδοτούμενος V6 κινητήρας 3,5 λίτρων της Toyota, τοποθετημένος στη μέση και πίσω από τα δύο καθίσματα. Αποδίδει ισχύ 400 ίππων, συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων με ορατό μηχανισμό αλλαγής ταχυτήτων και υδραυλικό σύστημα υποβοήθησης του τιμονιού. Προαιρετικά είναι διαθέσιμο και αυτόματο κιβώτιο, 6 σχέσεων. Η μέγιστη ροπή ανέρχεται στα 420 Nm (430 Nm με το αυτόματο κιβώτιο), ενώ η διαδικασία επιτάχυνσης 0-100 χλμ/ώρα ολοκληρώνεται σε 4,3 δλ (4,2 δλ). Η μέγιστη ταχύτητα της Emira V6 αγγίζει τα 290 χλμ/ώρα.

H Emira First Edition διαθέτει ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών με δίχρωμο φινίρισμα, όμως χωρίς επιπλέον χρώση, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει τις ασημί ή τις μαύρες γυαλιστερές ζάντες. Ειδικά για την «First Edition» διαθέτει φρένα δύο τμημάτων και το λογότυπο της εταιρίας στις δαγκάνες , καθώς και  σύστημα παρακολούθησης πίεσης των ελαστικών (TPMS).

Δείτε τον Jenson Button να οδηγεί την Lotus Emira

Η First Edition διατίθεται σε έξι χρώματα : το Seneca Blue, στο οποίο λανσαρίστηκε το μοντέλο τον Ιούλιο και στα Magma Red, Hethel Yellow, Dark Verdant, Shadow Grey και Nimbus Grey, ενώ περισσότερα χρώματα θα είναι διαθέσιμα το 2022.

Οι εξωτερικές λεπτομέρειες περιλαμβάνουν φώτα LED, απόληξη εξάτμισης από τιτάνιο, θερμαινόμενους ηλεκτρικά ανακλεινόμενους καθρέπτες και πίσω αισθητήρες στάθμευσης. Το Lower Black Pack είναι στάνταρ, πράγμα που σημαίνει ότι τα εμπρός αεροδυναμικά στοιχεία, τα πλαϊνά μαρσπιέ και ο πίσω διαχύτης είναι όλα σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα.

Υπάρχουν επτά επιλογές χρωμάτων για το εσωτερικό, όλες χωρίς επιπλέον κόστος. Συγκεκριμένα υπάρχει επιλογή κόκκινου, μαύρου, γκρι και μαύρου δέρματος Nappa, καθώς και μαύρου Alcantara με κόκκινες, κίτρινες ή γκρι ραφές. Σατινέ τελειώματα χρωμίου, λευκός εσωτερικός φωτισμός και το λογότυπο της μάρκας στο μαρσπιέ ολοκληρώνουν την premium εμφάνιση.

Τρία ακόμη πακέτα είναι διαθέσιμα για την Emira. Το Drivers Pack δίνει στον πελάτη την επιλογή ανάρτησης Tour ή Sport με ελαστικά Goodyear Eagle F1 Supersport ή Sport ανάρτηση με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2. Το Design Pack προσθέτει φιμέ τζάμια, σπορ πεντάλ, ένα μαύρο headliner Alcantara και επιλογή από μαύρες, κόκκινες, κίτρινες ή ασημί βαμμένες δαγκάνες φρένων. Περιλαμβάνονται επίσης χαλάκια με το λογότυπο της Lotus. Το Convenience Pack προσθέτει μπροστινούς αισθητήρες στάθμευσης, πίσω κάμερα οπισθοπορείας, υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρες βροχής, καθρέφτες αυτόματης ρύθμισης φωτός και πίσω δίχτυ αποθήκευσης αποσκευών.

Οι διαθέσιμες επιλογές με επιπλέον κόστος περιλαμβάνουν αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων με χειριστήρια στο τιμόνι που κοστίζει επιπλέον 2.600 ευρώ στη Γερμανία και το Black Pack , το οποίο περιλαμβάνει το χρωματισμό της οροφής, των καθρεπτών, του πίσω σήματος της Lotus και της απόληξης της εξάτμισης και στη Γερμανία θα κοστίζει επιπλέον 1.370 ευρώ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!