O Jenson Button σύστησε την Lotus Emira στο αμερικάνικο κοινό (video)

Το βρετανικό sports car έφθασε στις ΗΠΑ και ο πρώην πρωταθλητής της F1 κάθισε πίσω από το τιμόνι της, για μερικούς γύρους στην πίστα της Laguna Seca

O Jenson Button σύστησε την Lotus Emira στο αμερικάνικο κοινό (video)

Το βρετανικό sports car έφθασε στις ΗΠΑ και ο πρώην πρωταθλητής της F1 κάθισε πίσω από το τιμόνι της, για μερικούς γύρους στην πίστα της Laguna Seca

Λίγο μετά το παγκόσμιο ντεμπούτο της, τον περασμένο μήνα, η Lotus Emira κάνει την πρώτη της εμφάνιση στις ΗΠΑ … με έναν πολύ ιδιαίτερο οδηγό στο τιμόνι. Ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Jenson Button, οδήγησε το ολοκαίνουργιο  μοντέλο στην πίστα Laguna Seca Raceway.

Όπως και η Lotus, ο Jenson βρέθηκε στην California για το Monterey Car Week, όπου το Radford 62-2, μια παραλλαγή της Lotus Type 62 που θα κατασκευαστεί με χρήση τεχνολογίας από τη Lotus, έκανε πρόσφατα την παγκόσμια πρεμιέρα του, πριν κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνιση  του, μαζί με την Emira στο περίπτερο της Lotus.

Ο Jenson Button δήλωσε μετά την οδήγησή του ότι «αυτή είναι μια υπέροχη πίστα, τα περισσότερα αυτοκίνητα δρόμου δεν αποδίδουν καλά σε πίστες, αλλά αυτό τα καταφέρνει».

Η Emira είναι ένα ολοκαίνουργιο σπορ αυτοκίνητο με τον κινητήρα τοποθετημένο στη μέση που ενσωματώνει τη συνεχή μεταμόρφωση της μάρκας, ενώ ο σχεδιασμός της περιέχει στοιχεία εμπνευσμένα από την Lotus Evija. Δύο βενζινοκινητήρες είναι διαθέσιμοι, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου για την  Lotus, του 2λιτρου turbo «i4» από την AMG,  η οποία είναι τεχνικός συνεργάτης, καθώς και του γνωστή V6 των 3,5 λίτρων από την Toyota, που γνωρίζουμε από τις Exige και Evora. Για τη μετάδοση υπάρχει επιλογή μεταξύ χειροκίνητου, αυτόματου και αυτόματου κιβωτίου με διπλό συμπλέκτη, με ισχύ από 360 έως 400 ίππους κατά το λανσάρισμα του μοντέλου. Όλες οι εκδόσεις ολοκληρώνουν τη διαδικασία 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερα από 4,5 δευτερόλεπτα.

Οι ΗΠΑ είναι μια σημαντική αγορά για την Emira καθώς η Lotus γίνεται μια πραγματικά παγκόσμια εταιρεία αυτοκινήτων επιδόσεων και οι αντιπρόσωποι της εταιρίας σε όλη τη χώρα έχουν ήδη δει μεγάλο ενδιαφέρον από πιθανούς πελάτες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!