Μεταμορφώνεται το εργοστάσιο της Moto Guzzi

Το έργο ανατέθηκε στον παγκοσμίου φήμης Αμερικάνο αρχιτέκτονα και σχεδιαστή Greg Lynn

Μεταμορφώνεται το εργοστάσιο της Moto Guzzi

Το έργο ανατέθηκε στον παγκοσμίου φήμης Αμερικάνο αρχιτέκτονα και σχεδιαστή Greg Lynn

Την παρουσίαση της μακέτας του μεγάλου έργου συντήρησης και αναδιάρθρωσης του βιομηχανικού χώρου, όπου κατασκευάζονται όλες οι μοτοσυκλέτες Moto Guzzi, εδώ και έναν αιώνα, έκανε η ιταλική εταιρεία που έχει συμπληρώσει έναν αιώνα λειτουργείας. Οι εργασίες θα αρχίσουν στο τέλος του 2021 και θα ολοκληρωθούν στο πρώτο εξάμηνο του 2025.

Η αναδιαμόρφωση θα αφορά σε όλο το εργοστάσιο και ανατέθηκε στον παγκοσμίου φήμης Αμερικάνο αρχιτέκτονα και σχεδιαστή Greg Lynn. Πρόκειται για ένα φουτουριστικό project, μοναδικό στο είδος του και με στυλ που ξεχωρίζει: ένα περιβάλλον με ανοικτούς χώρους για χρήση από το κοινό. Θα είναι ένα σημείο συνάντησης για την κοινότητα, το οποίο συνδέει την κουλτούρα, τη σχεδίαση και τη μηχανική, με ισχυρή οικολογική εστίαση, σε πλήρη αρμονία με τις σύγχρονες τάσεις.

Διαρκής προσοχή αφιερώνεται στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την αποτελεσματική χρήση των διαθέσιμων πόρων. Τα νέα κτίρια θα χρησιμοποιούν τις υπάρχουσες δομές, με υλικά που έχουν επιλεγεί προσεκτικά για αποδοτική διαχείριση της ενέργειας, χάρη σε φωτοβολταϊκά συστήματα και οικολογικά υλικά.

Ο χώρος θα είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τους φίλους της Moto Guzzi αλλά και τουρίστες από όλο τον κόσμο, που ενδιαφέρονται για τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά που κάνουν τις μοτοσυκλέτες του εργοστασίου, τόσο μοναδικές.

Παράλληλα με το νέο εργοστάσιο, το project περιλαμβάνει νέες συνεδριακές εγκαταστάσεις που θα φιλοξενούν εσωτερικές και εξωτερικές εκδηλώσεις, καθώς και ξενοδοχείο και εστιατόριο που ολοκληρώνουν την ευρεία σειρά ανέσεων που θα απολαμβάνουν οι επισκέπτες του εργοστασίου από όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρώτη η νέα Moto Guzzi V100 Mandello.

Η επίσημη παρουσίαση της νέας μοτοσυκλέτας θα γίνει στις 23 Νοεμβρίου 2021 στη Διεθνή Έκθεση EICMA που θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!