Αποκάλυψη για το Cupra UrbanRebel Concept

Το ηλεκτρικό με τους 435 ίππους απεικονίζει την αντίληψη της σπορ μάρκας για το μελλοντικό αυτοκίνητο πόλης

Αποκάλυψη για το Cupra UrbanRebel Concept

Το ηλεκτρικό με τους 435 ίππους απεικονίζει την αντίληψη της σπορ μάρκας για το μελλοντικό αυτοκίνητο πόλης

Μία πρόγευση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης που θα λανσαριστεί το 2025, δίνει η Cupra με το πρωτότυπο UrbanRebel. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό μοντέλο που οι διαστάσεις του (μήκος 4 μέτρα) παραπέμπουν σε σουπερμίνι, όμως λεπτομέρειες όπως η μεγάλη πίσω αεροτομή θυμίζουν αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Το UrbanRebel Concept παρουσιάστηκε διαδικτυακά, λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα του για το κοινό στο σαλόνι αυτοκινήτου του Μονάχου (7-12 Σεπτεμβρίου).

Οι αγώνες αυτοκινήτου αποτελούν βασικό στοιχείο του DNΑ της σπορ μάρκας, λόγος που οδήγησε τη θυγατρική της SEAT στην απόφαση να εφαρμόσει πρώτα το όραμα ενός 100% ηλεκτρικού οχήματος σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο.

«Το CUPRA UrbanRebel Concept αντιπροσωπεύει τη ριζοσπαστική αντίληψη της μάρκας για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, που πρόκειται να λανσαριστεί το 2025. Το αγωνιστικό concept δίνει μια πρώτη γεύση για τη σχεδιαστική γλώσσα του μελλοντικού street-car και εμπνέει τη δημιουργία του», δήλωσε ο Wayne Griffiths, CEO της Cupra.

Cupra Formentor – Ξεχωρίζει!

Το CUPRA UrbanRebel Concept βασίζεται στις σχεδιαστικές βάσεις του 100% ηλεκτρικού αστικού οχήματος που θα θα λανσαριστεί από την SEAT S.A. το 2025. Η έκδοση θα συνδυάζει εκπληκτική σχεδίαση και δυναμική και θα βασίζεται στη μικρή πλατφόρμα ΜΕΒ του Ομίλου Volkswagen.

Κύρια χαρακτηριστικά του UrbanRebel Concept είναι η τριγωνική σχεδίαση των εμπρόσθιων προβολέων, το περίγραμμα των παραθύρων δημιουργεί ένα οπτικό αποτέλεσμα συνέχειας με την οροφή, οι δυναμικές πλαϊνές αναλογίες χάρη στην σφηνοειδή σχεδιαστική γραμμή από την κολώνα C έως την μπροστινή πόρτα και η μεγάλη πίσω αεροτομή.

Η μέγιστη ισχύς του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης φθάνει τους 435 ίππους (συνεχής απόδοση 340 ίπποι), με την επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ/ώρα να διαρκεί μόλις 3,2 δλ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!