Η Cadillac επιστρέφει στην Ευρώπη

Παρότι η εταιρεία δυσκολεύτηκε να κερδίσει το κοινό στο παρελθόν, θα επιστρέψει στην ευρωπαϊκή αγορά το 2024 με τις Cadillac Lyriq και Optiq.

Η Cadillac επιστρέφει στην Ευρώπη

Παρότι η εταιρεία δυσκολεύτηκε να κερδίσει το κοινό στο παρελθόν, θα επιστρέψει στην ευρωπαϊκή αγορά το 2024 με τις Cadillac Lyriq και Optiq.

Η Cadillac κάνει και επίσημα την είσοδό της στην ευρωπαϊκή αγορά στα τέλη του 2024, με μια νέα γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται η Cadillac Lyriq και η μικρότερη Optiq, δύο SUV τα οποία σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία θα την επαναφέρουν στο προσκήνιο της ευρωπαϊκής αγοράς.

Στο παρελθόν τα μοντέλα της Cadillac ήταν αρκετά εντυπωσιακά, όμως ήταν υπερβολικά σε όλα τους: κατανάλωναν πολλή βενζίνη, ήταν πολύ μεγάλα με αποτέλεσμα να μην κινούνται άνετα στους ευρωπαϊκούς δρόμους και συχνά έπασχαν από προβλήματα ποιότητας με φθηνά υλικά στην καμπίνα που θύμιζαν περισσότερο οικονομικά παρά πολυτελή αυτοκίνητα.

Η Cadillac όμως αναφέρει πως όλα τα παραπάνω ζητήματα έχουν επιλυθεί, με τα νέα SUV, Lyriq και Optiq. Είναι και τα δύο αμιγώς ηλεκτρικά και βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα «Ultimum». Η Lyriq θα είναι η πιο μεγάλη πρόταση της Cadillac, με μπαταρία 102 kWh και αυτονομία 480 χιλιομέτρων. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες της παρέχουν ισχύ 406 ίππων, ενώ θα διατίθεται στην Γερμανία με τιμή κοντά στις 80.000 ευρώ για τις ευρωπαϊκές αγορές.

Η Optiq είναι η πιο προσιτή επιλογή, η οποία θα είναι αφενός πιο οικονομική και αφετέρου πιο κοντά σε διαστάσεις με τα Audi Q4 e-tron και Q6 e-tron. Η μπαταρία των 85 kWh θα προσφέρει περίπου την ίδια αυτονομία με την Lyriq. Οι διπλοί ηλεκτροκινητήρες θα παράγουν 300 ίππους και 480 Nm ροπής.

Στο εσωτερικό και των δύο οχημάτων αναμένουμε βελτιωμένη ποιότητα στα υλικά κατασκευής όσο και στην αξιοπιστία. Στο ταμπλό δεσπόζει η 33 ιντσών OLED οθόνη αφής η οποία συμπεριλαμβάνει και τον πίνακα οργάνων. Στην κονσόλα βρίσκονται κουμπιά για βασικές λειτουργίες όπως αυτές του κλιματισμού και του ηχοσυστήματος, το οποίο έχει 19 ηχεία και σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την AKG.

Η γκάμα θα επεκταθεί κι άλλο στο μέλλον με περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία θα ανακοινωθούν εν καιρώ από την Cadillac.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!