Η MG κυνηγάει ρεκόρ ταχύτητας με το πρωτότυπο EXE181

Το πρωτότυπο όχημα της MG με πολύ χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 1,9 δλ. και στοχεύει να κυνηγήσει ρεκόρ ταχύτητας.

Η MG κυνηγάει ρεκόρ ταχύτητας με το πρωτότυπο EXE181

Το πρωτότυπο όχημα της MG με πολύ χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 1,9 δλ. και στοχεύει να κυνηγήσει ρεκόρ ταχύτητας.

Το εικονιζόμενο πρωτότυπο όχημα είναι το νέο MG EXE181, και θα παρουσιαστεί στο Auto China από τις 25 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου, για τα 100 χρόνια της MG Motor. Δεν έχουμε ακόμα πολλές πληροφορίες σχετικά με το όχημα, ωστόσο, η αεροδυναμική του διαμόρφωση του προσδίδει πολύ χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας, μόλις 0,18 Cd και του επιτρέπει να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 1,9 δευτερόλεπτα.

Η MG ισχυρίζεται ότι το νέο EXE181 θα είναι δίαυλος εξερεύνησης της ταχύτητας στην ηλεκτρική εποχή. Σχεδιαστικά, αντλεί επιρροές από το πρώτο MG EXE181, το οποίο παρουσιάστηκε τη δεκαετία του 1950. Το προφίλ του αυτοκινήτου θυμίζει σταγόνα, ενώ ο οδηγός κάθεται στην μέση του οχήματος για καλύτερη κατανομή βάρους και αεροδυναμική απόδοση.

Κάτω από το ρύγχος υπάρχουν αεραγωγοί και το αμάξωμα καλύπτει τους τροχούς για περαιτέρω μείωση της αεροδυναμικής αντίστασης. Στο πίσω μέρος υπάρχει ένα φτερό, το οποίο «κόβει» στη μέση το αυτοκίνητο, ενώ σε μία φωτογραφία φαίνεται πως το όχημα θα χρησιμοποιεί αλεξίπτωτα για να επιβραδύνει.

Το εσωτερικό έχει απλό σχεδιασμό και το τιμόνι θυμίζει αυτά των μονοθεσίων της Formula 1. Στο bucket κάθισμα ο οδηγός προσδένεται με ζώνες ασφαλείας 4 σημείων, ενώ η γυάλινη οροφή του οχήματος ανασηκώνεται, όπως συμβαίνει σε μαχητικά αεροσκάφη.

Είναι πολύ πιθανό, το νέο ΕΧΕ181 να χρησιμοποιηθεί για ρεκόρ ταχύτητας. Το «συνονόματο» EXE181 είχε προσπαθήσει να θέσει ρεκόρ στην κατηγορία F (οχημάτων με κινητήρες από 1,1 έως 1,5 λίτρα), επιτυγχάνοντας το 1957 ταχύτητα 394 χλμ./ώρα στα χέρια του σερ Stirling Moss.

Στη σημερινή εποχή, το ρεκόρ ηλεκτρικών οχημάτων κατέχει το «Little Giant» Streamliner, με τελική ταχύτητα 568 χλμ./ώρα, ενώ το Rimac Nevera είναι το ταχύτερο ηλεκτρικό όχημα παραγωγής, με μέγιστη ταχύτητα 415 χλμ./ώρα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!