Auto China 2024: Οι TOP 5 μάρκες και τα νέα μοντέλα τους που θα δούμε στην έκθεση του Πεκίνου

Η Έκθεση Αυτοκινήτου στο Πεκίνο, γνωστή και ως Auto China, επιστρέφει μετά από 4 χρόνια απουσίας με πολλά κι ενδιαφέροντα νέα μοντέλα.

Auto China 2024: Οι TOP 5 μάρκες και τα νέα μοντέλα τους που θα δούμε στην έκθεση του Πεκίνου

Η Έκθεση Αυτοκινήτου στο Πεκίνο, γνωστή και ως Auto China, επιστρέφει μετά από 4 χρόνια απουσίας με πολλά κι ενδιαφέροντα νέα μοντέλα.

Η Έκθεση Αυτοκινήτου στο Πεκίνο – αλλιώς γνωστή και ως Auto China – πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια. Φέτος επιστρέφει από τις 25 Απριλίου μέχρι τις 4 Μαΐου, έπειτα από δύο ακυρώσεις το 2020 και το 2022, λόγω πανδημίας.

Το «παρών» στο Beijing Motor Show θα δώσουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της αυτοκίνησης, με την BMW, την Mercedes-Benz, ακόμα και την Lamborghini να παρουσιάζουν τα νέα τους μοντέλα. Φυσικά, εκεί θα είναι και πολλές κινεζικές μάρκες όπως η BYD για να δείξουν και αυτές τις νέες τους προτάσεις, οι οποίες στοχεύουν τόσο στην κινεζική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Οι TOP 5 μάρκες που θα δούμε στην Auto China 2024

  • BMW

Η BMW θα βρίσκεται στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου 2024 με την ανανεωμένη Σειρά 2 Gran Coupe, κατά πάσα πιθανότητα στην κορυφαία έκδοση M235i. Όμως το πραγματικά ενδιαφέρον μοντέλο το οποίο θα παρουσιάσει η γερμανική εταιρεία είναι η BMW Vision Neue Klasse X, η οποία προδιαγράφει τη σχεδιαστική πορεία της BMW στο μέλλον.

  • BYD

Η κινεζική εταιρεία είχε μια πολύ ισχυρή παρουσία στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης νωρίτερα το 2024 και θέλει να συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά εντός έδρας. Στην έκθεση θα βρίσκονται το Seal που διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά, καθώς και τα νέα Seagull και Dolphin, με το τελευταίο να αναμένεται στην χώρα μας το προσεχές διάστημα.

BYD Dolphin

  • Lamborghini

Ήταν το 2012 όταν η Lamborghini παρουσίασε στην Auto China ένα πρωτότυπο όχημα πάνω στο οποίο βασίστηκε το πιο πετυχημένο μοντέλο της, η Urus. Δώδεκα χρόνια μετά, ο «ταύρος» επιστρέφει στην έκθεση με την Plug-in υβριδική εκδοχή της Urus. Η έκδοση αυτή θα έχει κατά πάσα πιθανότητα τον ίδιο V8 4 λίτρων με την νέα Porsche Cayenne, ενώ αναμέμεται να έχει απόδοση περί τους 700 ίππους.

Lamborghini Urus PHEV

  • Mercedes-Benz

Στην έκθεση θα βρίσκεται και η Mercedes-Benz, η οποία θα αποκαλύψει μεταξύ άλλων και την νέα ηλεκτρική G-Class, με ρετρό σχεδιασμό και μοντέρνους ηλεκτροκινητήρες. Ντεμπούτο θα κάνει και το Mercedes CLA Concept, το οποίο θα παρουσιάσει την νέα ηλεκτρική πλατφόρμα της μάρκας, ενώ θα βρίσκεται εκεί και η νέα έκδοση της ηλεκτρικής EQS. Για όσους βέβαια προτιμούν τον βρυχηθμό ενός V8, θα ενθουσιαστούν με τη νέα Mercedes-AMG GT 63 S E Performance και τον νέο Plug-in υβριδικό V8 με τους 800 ίππους.

  • MINI

Η θυγατρική εταιρεία της BMW θα παρουσιάσει το νέο Aceman, ένα κόμπακτ SUV το οποίο θα είναι λίγο μικρότερο σε εξωτερικές διαστάσεις από το Countryman. Θα ανταγωνίζεται το Volvo EX30 και το Jeep Avenger.

MINI Aceman leaked image

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!