H BMW συνεργάζεται με τη Rimac για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων

Η συνεργασία της BMW με τη Rimac Technology έχει ως στόχο την διεύρυνση της γκάμας ηλεκτρικών οχημάτων της γερμανικής μάρκας.

H BMW συνεργάζεται με τη Rimac για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων

Η συνεργασία της BMW με τη Rimac Technology έχει ως στόχο την διεύρυνση της γκάμας ηλεκτρικών οχημάτων της γερμανικής μάρκας.

Η BMW έκλεισε μια μακροχρόνια συνεργασία με τη Rimac Technology, θυγατρική εταιρεία της Rimac Automobili. Παρά την σχετικά μικρή ιστορία των 15 ετών, η Rimac Automobili έχει καταφέρει να κατασκευάσει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά ηλεκτρικά οχήματα, καθώς και να συνάψει συνεργασίες με μερικές από τις πιο μεγάλες εταιρείες αυτοκινήτων στον κόσμο.

Η συνεργασία με την BMW θα επιτρέψει στην Rimac να συνεχίσει να εξελίσσει και να παράγει, σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία, «πρωτοποριακές λύσεις στο πεδίο των μπαταριών υψηλής τάσης για ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρίες». Πρόκειται για μια μακροχρόνια συνεργασία των δύο εταιρειών, η οποία θα έχει επίδραση κυρίως στα μελλοντικά μοντέλα της BMW – από το 2025 και μετά.

Παρότι η BMW ετοιμάζεται να αποκαλύψει τα νέα της μοντέλα «Neue Klasse» -έχοντας ήδη παρουσιάσει σε πρωτότυπη μορφή τα Vision Neue Klasse και Neue Klasse X – η συνεργασία με την Rimac δεν αφορά αυτή την γκάμα μοντέλων.

Όλα τα μοντέλα «Neue Klasse» θα έχουν ηλεκτρικά συστήματα κίνησης eDrive 6ης γενιάς, κατασκευασμένα αποκλειστικά από την BMW. Με την εμπειρία της Rimac στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, δεν είναι απίθανο να δούμε μελλοντικά μοντέλα της εταιρείας, όπως η M3 επόμενης γενιάς να έχουν ηλεκτρικά μοτέρ προς τα τέλη της δεκαετίας.

Η Rimac είναι γνωστή ως προμηθευτής τεχνολογίας ηλεκτρικών οχημάτων υψηλών επιδόσεων. Στο πελατολόγιό της υπάρχουν πολλές διάσημες μάρκες, όπως η Pininfarina, η Porsche, η Aston Martin, η Mercedes-AMG, η Koenigsegg, ακόμη και η Ferrari.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!