Το νέο Kia EV3 θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι του 2024

To Kia EV3 είναι αρκετά κοντά στο τελικό στάδιο παραγωγής και θα παρουσιαστεί και επίσημα στο κοινό μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2024.

Το νέο Kia EV3 θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι του 2024

To Kia EV3 είναι αρκετά κοντά στο τελικό στάδιο παραγωγής και θα παρουσιαστεί και επίσημα στο κοινό μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2024.

Η Kia ανακοίνωσε στο ετήσιο Investor Day που διοργάνωσε πρόσφατα περισσότερες πληροφορίες για τα επερχόμενα ηλεκτρικά της μοντέλα. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και το νέο EV3, του οποίου την πρωτότυπη μορφή είχαμε δει μέσα στο 2023.

Όπως ήδη γνωρίζουμε, το EV3 θα είναι το πρώτο από τα πολλά καινούργια αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που θα κυκλοφορήσει η Kia μέσα στα επόμενα χρόνια. Αυτή τη στιγμή, το Kia EV3 είναι κοντά στο στάδιο παραγωγής, ενώ σχεδιαστικά δανείζεται αρκετά στοιχεία από τα EV9 Concept και EV5 Concept.

Πρόκειται για ένα C-SUV, το οποίο είναι αντίστοιχο σε διαστάσεις με το Kia Sportage. Οι έντονες γωνίες του δίνουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, ο οποίος συμβαδίζει με την σχεδιαστική φιλοσοφία της κορεάτικης εταιρείας.

Τα μπροστινά φωτιστικά σώματα είναι παρόμοια με αυτά του EV5, ενώ λάμπει δια της απουσίας της η μπροστά γρίλια. H κουπέ κατάληξη της οροφής στο πίσω μέρος προσδίδει ένα πιο σπορ ύφος στο σχεδιασμό, ενώ τα πίσω φωτιστικά σώματα (πάλι τεχνολογίας LED), «κατεβαίνουν» στα πλαϊνά, τονίζοντας περαιτέρω το πλάτος του οχήματος.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν στοιχεία όπως το οβάλ τιμόνι, οι δύο μεγάλες οθόνες στο ταμπλό και ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός. Το πίσω κάθισμα μπορεί να διπλωθεί προς τα πάνω και ως αποτέλεσμα, μπορούν να αποθηκευτούν μεγάλα αντικείμενα όπως ηλεκτρικά scooters και ποδήλατα, σύμφωνα με την Kia. Το όχημα θα ενσωματώνει και τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (ΑI), προκειμένου να οργανώνει τα ταξίδια και τις φορτίσεις ανάλογα με τη διαδρομή που επιλέγει ο οδηγός.

Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του EV3. Κατά πάσα πιθανότητα θα αξιοποιήσει την πλατφόρμα E-GMP, η οποία αναπτύχθηκε από κοινού με τη Hyundai και η οποία χρησιμοποιείται ήδη στο EV6, το οποίο με τη σειρά του θα δεχθεί ένα facelift μέσα στο 2024. Αυτό θα περλαμβάνει κατά πάσα πιθανότητα και μια νέα μπαταρία, χωρητικότητας 82 kWh, ίδιου μεγέθους με αυτή που βρίσκεται στο ανανεωμένο Hyundai Ioniq 5.

Είναι πιθανό αυτή η μπαταρία να βρεθεί και στο νέο EV3, μαζί με τις υπάρχουσες μπαταρίες του EV6 των 58 και 77,4 kWh. Θα υπάρχουν μάλιστα και εκδόσεις με μονούς και διπλούς ηλεκτροκινητήρες, με τους δεύτερους να προσφέρουν και τετρακίνηση. Αν οι εικασίες επιβεβαιωθούν, θα μπορούσαμε να δούμε ηλεκτρική αυτονομία άνω των 480 χλμ.

Παράλληλα, μια έκδοση GT θα μπορούσε να γίνει μέρος της γκάμας μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς η Kia επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να παρουσιάζει σπορ εκδόσεις των ηλεκτρικών μοντέλων της. Το επόμενο σπορ μοντέλο της θα είναι το EV9 GT και θα παρουσιαστεί τον Ιανουάριο του 2025.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!