Η πρώτη σε πωλήσεις Lamborghini είναι SUV!

Δεν είναι η Huracan, δεν είναι η Aventador. Είναι η Urus

Η πρώτη σε πωλήσεις Lamborghini είναι SUV!

Δεν είναι η Huracan, δεν είναι η Aventador. Είναι η Urus

Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία της στις διεθνείς αγορές, η Urus, το SUV επιδόσεων της Lamborghini, σημείωσε ρεκόρ παραγωγής στην ιστορία της εταιρείας. Είναι το μοντέλο τη ιταλικής μάρκας που έφθασε τις 15.000 μονάδες στο συντομότερο χρονικό διάστημα από το λανσάρισμά του.

Λίγες μέρες μετά το ρεκόρ πωλήσεων εξαμήνου με 4.852 αυτοκίνητα να παραδίδονται παγκοσμίως, η Automobili Lamborghini δημιουργεί ένα νέο ρεκόρ παραγωγής με το Urus με αριθμό πλαισίου 15.000. Το συγκεκριμένο προορίζεται για τη βρετανική αγορά και είναι διαμορφωμένο με την σειρά χρωμάτων «Graphite Capsule». Εξωτερικά είναι στη νέα ματ απόχρωση «Grigio Keres», με πράσινες λεπτομέρειες «Verde Scandal» και το δίχρωμο εσωτερικό του ανήκει στη νέα συλλογή «Nero Ade / Verde Scandal».

Η Urus συνέβαλε σημαντικά στην αύξηση των πωλήσεων της Lamborghini από την παρουσίασή της, τον Δεκέμβριο του 2017. Ο συνολικός όγκος πωλήσεων της εταιρείας διπλασιάστηκε το 2019, την πρώτη χρονιά που κυκλοφόρησε το μοντέλο σε όλο τον κόσμο. Ο συνδυασμός ενός super sport μοντέλου με τα χαρακτηριστικά ενός SUV, συνεχίζει να το διατηρεί στην πρώτη θέση των πωλήσεων αυτή τη στιγμή.

Η Urus έχει κινητήρα 4,0 λίτρων twin-turbo V8, με απόδοση 650 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και ροπή 850 Nm στις 2.250 σ.α.λ. Με αναλογία 162,7 ίππους ανά λίτρο, διαθέτει μία από τις υψηλότερες αναλογίες ισχύος στην κατηγορία του, καθώς και την καλύτερη αναλογία ισχύος προς βάρος στα 3,38 κιλά ανά ίππο. Επιπλέον, με επιτάχυνση 0-100 σε 3,6 δευτερόλεπτα και 0-200 σε 12,8 δευτερόλεπτα, επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 305 χλμ/ώρα, καθιστώντας το ένα από τα ταχύτερα Super SUV της αγοράς.

Είναι επίσης το ταχύτερο αυτοκίνητο στον πάγο, αφού σημείωσε ρεκόρ ταχύτητας στον πάγο της λίμνης Baikal στη Ρωσία, τον Μάρτιο του 2021. Με τελική ταχύτητα 298 χλμ./ώρα και μέση ταχύτητα 114 χλμ./ώρα από σταματημένη εκκίνηση μέχρι τα 1.000 μέτρα, επέδειξε πολύ καλές επιδόσεις και χειρισμό παρά τη μειωμένη πρόσφυση λόγω του πάγου και των ισχυρών ριπών ανέμου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!