Οι τιμές του ηλεκτρικού Hyundai Ioniq 6 στην Ελλάδα

Το αμιγώς ηλεκτρικό Hyundai Ioniq 6 κάνει την είσοδό του στην ελληνική αγορά, με τιμή εκκίνησης τα 41.490 ευρώ.

Οι τιμές του ηλεκτρικού Hyundai Ioniq 6 στην Ελλάδα

Το αμιγώς ηλεκτρικό Hyundai Ioniq 6 κάνει την είσοδό του στην ελληνική αγορά, με τιμή εκκίνησης τα 41.490 ευρώ.

Ξεκίνησε στην ελληνική αγορά η διάθεση του Hyundai Ioniq 6, του δεύτερου μοντέλου της αποκλειστικής για ηλεκτρικά οχήματα σειράς Ioniq. Το αεροδυναμικά σμιλεμένο «Electrified Streamliner» Ioniq 6, μεγιστοποιεί την αυτονομία και κάνει καινοτόμο χρήση βιώσιμων υλικών, προσδίδοντας υψηλή ποιότητα στην νέα εποχή ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Για την έκδοση 151 ίππων, με μπαταρία 53 kWh, κίνηση στους πίσω τροχούς και αυτονομία 429 χλμ., οι τιμές ξεκινούν από 49.490 ευρώ, τιμή η οποία διαμορφώνεται στα 41.490 € με την κρατική επιδότηση «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2». H έκδοση 230 ίππων με κίνηση στους πίσω τροχούς και μπαταρία 77 kWh, που υπόσχεται αυτονομία από 545 χλμ. (με ζάντες 20″) έως 614 χλμ. (με ζάντες 18″), ξεκινά από 54.990 €, δηλαδή 46.990 € με την επιδότηση. Η κορυφαία τετρακίνητη έκδοση 325 ίππων, και αυτή με μπαταρία 77 kWh και αυτονομία από 519 χλμ. (με ζάντες 20″) έως 583 χλμ. (με ζάντες 18″), έχει ως τιμή εκκίνησης τα 58.490 €, δηλαδή 50.490 € με την κρατική επιδότηση.

Με επιτάχυνση 0-100 σε 5,1 δλ. στην πιο ισχυρή του έκδοση, το sedan ενσαρκώνει τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, φέροντας και τον τίτλο του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς για το 2023. Εμπνευσμένο από το Prophecy EV Concept της Hyundai, το ολοκαίνουριο Ioniq 6 χαρακτηρίζεται από καθαρές, απλές γραμμές και αεροδυναμική σχεδίαση. Όπως το βραβευμένο Ioniq 5, έτσι και το Ioniq 6 εφαρμόζει μία σχεδιαστική στρατηγική διαφοροποίησης, που δίνει σε κάθε μοντέλο μια μοναδική εμφάνιση.

Το Ioniq 6 διαθέτει εξαιρετικά χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) μόλις 0,21, υποβοηθούμενο από απλές αλλά ελκυστικές καμπύλες και μία σειρά χαρακτηριστικών όπως είναι το χαμηλό ρύγχος, οι ενεργοί εμπρός αεραγωγοί, το μειωμένο διάκενο μεταξύ τροχού και θόλου, το πλήρες κάλυμμα κάτω από το αμάξωμα, οι ειδικά σχεδιασμένος διαχύτης καθώς και οι προαιρετικοί ψηφιακοί πλευρικοί καθρέπτες.

Για το εσωτερικό του Ioniq 6, οι σχεδιαστές ξεκίνησαν με ιδιαίτερη έμφαση στους οικολογικά συνειδητοποιημένους Millennials και Gen Z και εργάστηκαν «από μέσα προς τα έξω». Η πλατφόρμα E-GMP του Ioniq 6 επέτρεψε στους σχεδιαστές να επεκτείνουν το εσωτερικό δημιουργώντας βελτιστοποιημένο χώρο για τα πόδια και ευρυχωρία που επιτρέπει στους επιβάτες να κινούνται με άνεση. Οι οθόνες ενδείξεων και πολυμέσων, 12,3 ιντσών η καθεμία, ενσωματώνονται σε ένα αρθρωτό σύνολο σχεδιασμένο να ελαχιστοποιεί την απόσπαση της προσοχής κατά την οδήγηση.

Η αφαίρεση των πλήκτρων από τις εμπρός θύρες δημιούργησε περισσότερη άνεση και περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Οι διαφανείς πινελιές στο περίγραμμα των εμπρός επενδύσεων, στις θήκες χαρτών των θυρών και στο χαμηλό κάλυμμα της κονσόλας τονίζουν περαιτέρω την αίσθηση ευρυχωρίας. Το Ioniq 6 ενσωματώνει επίσης πάνω από 700 παραμετρικά pixel σε διάφορα σημεία, όπως στους προβολείς, στα πίσω συνδυαστικά φώτα, στους εμπρός κάτω αισθητήρες, στο περίγραμμα αεραγωγών και στις ενδείξεις της κεντρικής κονσόλας, ενισχύοντας την ταυτότητα της υπογραφής Ioniq σε όλο το όχημα.

Το Ioniq 6 είναι διαθέσιμο στα εξής 9 εξωτερικά χρώματα: Gravity Gold Matte, Abyss Black Pearl, Serenity White Pearl, Curated Silver Metallic, Nocturne Grey Metallic, Nocturne Grey Matte, Transmission Blue Pearl, Ultimate Red Metallic και το μοναδικό Biophilic Blue Pearl, που αποτελεί το επίσημο χρώμα λανσαρίσματος του οχήματος. Για το εσωτερικό, υπάρχουν 2 διαθέσιμες επιλογές: μαύρο, και συνδυασμός γκρι σκούρο με γκρι ανοιχτό.

H Hyundai παρέχει για το Ioniq 6 πέντε χρόνια εργοστασιακή εγγύηση απεριορίστων χιλιομέτρων στην οποία συμπεριλαμβάνεται οδική βοήθεια, ετήσιος τεχνικός έλεγχος και εγγύηση βαφής. Επίσης, η μπαταρία υψηλής τάσης έρχεται με 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση ή 160.000 χλμ.

Οι τιμές του Hyundai Ioniq 6 στην Ελλάδα

Τιμές Hyundai Ioniq 6

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!