MG: Τιμή εκκίνησης κάτω από 20.000 ευρώ

Τα μοντέλα της MG βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, ενώ στα μέσα Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το επίσημο λανσάρισμα της μάρκας στη χώρα μας.

MG: Τιμή εκκίνησης κάτω από 20.000 ευρώ

Τα μοντέλα της MG βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, ενώ στα μέσα Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το επίσημο λανσάρισμα της μάρκας στη χώρα μας.

Η MG επιστρέφει στην Ελλάδα με μια ευρεία γκάμα μοντέλων, που σίγουρα θα καλύψει το μεγαλύτερο ποσοστό του κοινού. Υπάρχουν βενζινοκίνητα, υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σημαντικό είναι όμως το κόστος απόκτησης των μοντέλων και σίγουρα ο Όμιλος Συγγελίδη δείχνει να έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό το θέμα.

Να θυμίσουμε ότι, η MG Motor, η οποία ανήκει από το 2007 στον κινεζικό κολοσσό SAIC Motor Corp, πρόκειται το 2024 να γιορτάσει τα 100 χρόνια ιστορίας της. Η εταιρεία ιδρύθηκε ως Morris Garages (MG) στην Οξφόρδη το 1914.

Η επίσημη ιστοσελίδα της MG έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία της, όπου μπορεί κανείς να δει αναλυτικά ολόκληρη την γκάμα, τον εξοπλισμό κάθε έκδοσης, τα κινητήρια σύνολα και τις αποχρώσεις. Από την άλλη, δεν υπάρχει ακόμα επίσημα τιμοκατάλογος και γι’αυτό υπάρχει μόνο φόρμες ενδιαφέροντος που μπορούν να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τιμή εκκίνησης των μοντέλων είναι κάτω από το φράγμα των 20.000 ευρώ και αφορά το MG ZS (για την βενζινοκίνητη έκδοση με τον 1.5 λτ κινητήρα.).

Το MG ZS είναι ένα compact SUV και εκτός από την έκδοση με θερμικό κινητήρα θα προσφέρεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Αναλυτικότερα, το B-SUV της MG έχει μήκος 4,32 μ. και υπόσχεται καλούς χώρους επιβατών και αποσκευών (448 λίτρα). Ο ατμοσφαιρικός 1,5 λίτρων και 106 ίππων συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, ενώ υπάρχει και ένας 1.0 Turbo 111 ίππων με στάνταρ αυτόματο 6-άρι κιβώτιο.

Το αμιγώς ηλεκτρικό ZS EV έχει δυνατότητα φόρτισης της μπαταρίας σε ταχυφορτιστή DC, από το 5% στο 80%, σε 40’. Υπάρχουν δύο εκδόσεις διαθέσιμες, μία με ηλεκτροκινητήρα 177 ίππων και αυτονομία 320 χλμ. και μία με 157 ίππους και μεγαλύτερη αυτονομία 440 χλμ.

Εκτός όμως από το MG ZS με ηλεκτρική “καρδιά” διατίθεται και το MG 4.

Εδώ μπορείτε να δείτε ολόκληρη την γκάμα της MG που θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!