Honda Civic Type R: Πότε έρχεται στην Ελλάδα

Το νέο hot hatch της Honda επιμένει στην κίνηση στους εμπρός τροχούς και στο μηχανικό κιβώτιο και έρχεται με 329 ίππους.

Honda Civic Type R: Πότε έρχεται στην Ελλάδα

Το νέο hot hatch της Honda επιμένει στην κίνηση στους εμπρός τροχούς και στο μηχανικό κιβώτιο και έρχεται με 329 ίππους.

Το νέο Honda Civic Type R είναι ένα από τα πιο ποθητά hot hatch για τους λάτρεις της σπορ οδήγησης. Το νέο CTR κινείται από έναν 2λιτρο κινητήρα Turbo VTEC που αποδίδει 329 ίππους. Απόδοση που φτάνει στους εμπρός τροχούς μέσω ενός μηχανικού μπλοκέ διαφορικού και χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων.

Σύμφωνα με τη Honda, αρκούν 5,4’’ για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα ενώ η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 275 χλμ./ώρα. Θυμίζουμε πως το προηγούμενο μοντέλο είχε ισχύ 320 ίππων και επιτάχυνε στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 5,7’’.

Στα κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά συμβάλλουν επίσης η ηλεκτρικά ελεγχόμενη ανάρτηση και το ελαφρύτερο αλλά 15% πιο στιβαρό πλαίσιο. Το νέο Civic Type R έχει πετύχει, σύμφωνα με τη Honda, ρεκόρ γύρου προσθιοκίνητου σπορ μοντέλου τόσο στην πίστα της Suzuka όσο και στο Nurburgring.

Το ολοκαίνουριο Type R βασίζεται στην νέα, 11η γενιά Civic και ξεχωρίζει από την σπορ εξωτερική εμφάνιση με τους έντονους αεραγωγούς, την τεράστια πίσω αεροτομή, τις τρεις κεντρικές απολήξεις της εξάτμισης και τους τροχούς που μίκρυναν (!) σε διάμετρο, από 20’’ σε 19’’ για καλύτερο κράτημα. Συνεπώς, τα ελαστικά Michelin Pilot Sport 4 S άλλαξαν επίσης διάσταση από 245/30 ZR20 σε 265/30 ZR19.

Στο εσωτερικό, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η μεγάλη κεντρική οθόνη αφής 10,2’’ συνδυάζονται με μπάκετ καθίσματα, αλουμινένια πεντάλ και διάκοσμο και φυσικά τον κλασικό λεβιέ του χειροκίνητου κιβωτίου. Το ταμπελάκι της έκδοσης με τον αριθμό σειράς παραγωγής, μετακόμισε σε πιο εμφανές σημείο, από την κονσόλα στο ταμπλό, μπροστά από τον συνοδηγό.

Το νέο Civic Type R αναμένεται να είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά στις αρχές του 2024, σε περιορισμένο όμως αριθμό αυτοκινήτων.

Διαβάστε ακόμη: Οδηγούμε το νέο Honda Civic Type R

Honda Civic Type R S (Nürburgring)

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!