Πρεμιέρα για την Alfa Romeo Tonale στην Ελλάδα

Με μόλις 100 μέρες παράδοση, η Alfa Romeo Tonale ξεκινάει την εμπορική της πορεία στη χώρα και είναι διαθέσιμη με πλούσιο εξοπλισμό και τιμή από 37.300 ευρώ.

Πρεμιέρα για την Alfa Romeo Tonale στην Ελλάδα

Με μόλις 100 μέρες παράδοση, η Alfa Romeo Tonale ξεκινάει την εμπορική της πορεία στη χώρα και είναι διαθέσιμη με πλούσιο εξοπλισμό και τιμή από 37.300 ευρώ.

Η ελληνική εισαγωγική εταιρεία της Alfa Romeo έκανε την πρώτη επίσημη επί ελληνικού εδάφους, της πολυαναμενόμενης Tonale. Του νέο C-SUV με τα σπορ χαρακτηριστικά και τη μοναδική σχεδίαση, με την υπογραφή του δικού μας Αλέξανδρου Λιώκη, που είναι ο lead exterior designer του μοντέλου.

Η νέα Alfa Romeo Tonale σηματοδοτεί τις εξελίξεις στην ιταλική μάρκα και μια νέα εποχή, τόσο σχεδιαστικά, όσο και σε επίπεδο τεχνολογίας. Διαθέσιμη σε υβριδικές εκδόσεις, αλλά και στο άμεσο μέλλον, μέσα στο Δεκέμβριο, σε Plug-in Hybrid, με υψηλή απόδοση και δυνατότητα κίνησης και αμιγώς ηλεκτρικά.

Προάγει τον σπορ χαρακτήρα της μάρκας διατηρώντας το DNA που έκανε τα μοντέλα της Alfa Romeo ξεχωριστά, εστιάζοντας στην οδηγική απόλαυση. Η νέα Tonale βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις της ιταλικής μάρκας στην Ελλάδα και είναι διαθέσιμη στην εισαγωγική της έκδοση με τον ήπια υβριδικό κινητήρα με απόδοση 130 ίππων.

Η τιμή της ξεκινάει, μαζί με το προωθητικό πρόγραμμα, από τα 37.300 ευρώ, ενώ είναι διαθέσιμη και με χρηματοδότηση από 274 ευρώ το μήνα. Όλες οι εκδόσεις του C-SUV της Alfa Romeo συνοδεύονται από εγγύηση 5 ετών με ισχύ έως 200.000 χιλιόμετρα.

Κατά την παρουσίαση του μοντέλου μίλησε ο σχεδιαστής Αλέξανδρος Λιώκης, ο οποίος μας εξήγησε τη φιλοσοφία που ακολούθησε για το σχεδιασμό της. «Η Tonale χαρακτηρίζεται από την λιτότητα στις γραμμές, τις αρμονικές αναλογίες, αλλά και τα ξεχωριστά σχεδιαστικά στοιχεία, πολλά εκ των οποίων, όπως τα 3+3 full-LED φωτιστικά σώματα και το τριγωνικού σχήματος πίσω παρμπρίζ έχουν τις ρίζες τους στην ιστορία της μάρκας. Με έμπνευση από την πλούσια παράδοση της μάρκας, αλλά χωρίς ίχνος ρετρό αίσθησης, η Tonale επιβάλει την παρουσία της με έναν κομψό, όσο και διακριτικό τρόπο, αξιοποιώντας τη φιλοσοφία που εκφράζει η Ρωμαϊκή τέχνη και ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός».

Όσον αφορά το εσωτερικό της Tonale, αυτό συνδυάζει τις μεγαλύτερες οθόνες στην κατηγορία (12,3’’ TFT πίνακας οργάνων και 10,25’’ οθόνη αφής) με μια οδηγοκεντρική και εργονομική σχεδίαση που ορίζει ο πίνακας “Cannochialle” (κιάλια) με την χαρακτηριστική επιλογή “Heritage” που απεικονίζει τον πίνακα οργάνων της Giulia από τη δεκαετία του 1960. Το τιμόνι με το κουμπί εκκίνησης του κινητήρα και τα paddles από αλουμίνιο ολοκληρώνουν τη μοναδική αίσθηση του εσωτερικού.

Σε επίπεδο κινητηρίων συνόλων, η Tonale αποτελεί το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της Alfa Romeo. Χάρη στο νέο υβριδικό σύνολο των 48V προσφέρει εξαιρετική αποδοτικότητα, αλλά και αυξημένες για το είδος του συστήματος δυνατότητες κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά. Ο κινητήρας 1.5 Turbo αποδίδει 130 ή 160 ίππους στην έκδοση με στροβυλοσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας (VGT) και υποστηρίζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση επιπλέον 20 ίππων. Τόσο οι εκδόσεις με το σύνολο Hybrid 48V και diesel MTJ 130 ίππους, όσο και η Plug-in Hybrid Q4 275 ίππους που αναμένεται να είναι διαθέσιμη πριν το τέλος της χρονιάς, εφοδιάζονται αποκλειστικά με αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων που προσφέρουν και «χειροκίνητη» επιλογή.

Τέλος, παράλληλα με το δυναμικό στιλ και την εξαιρετική οδηγική αίσθηση που εξασφαλίζουν τεχνικές επιλογές, όπως για παράδειγμα το πιο γρήγορο σύστημα διεύθυνσης στην κατηγορία, η εφαρμογή αμορτισέρ τεχνολογίας FSD (Frequency-Selective-Damping) και το σύστημα πέδησης IBS με τις τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo, η Tonale προσφέρει κορυφαίο επίπεδο άνεσης, ευρυχωρίας, αλλά και ασφάλειας, στοιχείο που πιστοποιήθηκε και στις πρόσφατες δοκιμές του Euro NCAP, όπου το μοντέλο απέσπασε τη μέγιστη διάκριση με 5 αστέρια.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!