5 αστέρια στον Euro NCAP για την Alfa Romeo Tonale

Ο νέος κύκλος δοκιμών είχε 7 νέα μοντέλα, με τα πέντε από αυτά να κατακτούν την ανώτερη διάκριση και τα άλλα δύο να μένουν στα τέσσερα αστέρια.

AOS Technologies AG,1000,400,2100,100

5 αστέρια στον Euro NCAP για την Alfa Romeo Tonale

Ο νέος κύκλος δοκιμών είχε 7 νέα μοντέλα, με τα πέντε από αυτά να κατακτούν την ανώτερη διάκριση και τα άλλα δύο να μένουν στα τέσσερα αστέρια.

O Euro NCAP αξιολόγησε 7 νέα μοντέλα στις πρόσφατες δοκιμές του. Από αυτά πέντε αστέρια κατέκτησαν, η Alfa Romeo Tonale, το Kia Sportage, το αμιγώς ηλεκτρικό Cupra Born, το Mercedes-Benz T-Class και το Mercedes-Benz Citan Tourer.

Λίγο πιο πίσω στην αξιολόγηση κατατάχθηκαν το νέο μικρό Toyota Aygo X και η αμιγώς ηλεκτρική BMW i4. Αμφότερα τα μοντέλα πήραν τέσσερα αστέρια.

Η Alfa Romeo Tonale είναι το πρώτο εντελώς νέο μοντέλο στη γκάμα της ιταλικής εταιρείας, μετά από τη Stelvio που παρουσιάστηκε το 2016 που απέσπασε την κορυφαία διάκριση πέντε αστέρων και παρά την έλλειψη κεντρικού αερόσακου.

Το νέο Kia Sportage έχει κοινή πλατφόρμα με το 5άστερο Hyundai Tucson που δοκιμάστηκε πρόσφατα. Είναι εξίσου καλά εξοπλισμένο, σημειώνοντας παρόμοια βαθμολογία στις δοκιμές ασφάλειας και κερδίζοντας τα 5 αστέρια επίσης. Το ίδιο ισχύει και για το Cupra Born το οποίο αποτελεί τη πιο σπορ εκδοχή του ID. 3  του Ομίλου Volkswagen.

Όσον αφορά τα MPV της Mercedes-Benz που βασίζονται σε van, το Citan Tourer και το T-Class αρίστευσαν με τη σειρά τους. Βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα με το Renault Kangoo, αλλά είναι καλύτερα εξοπλισμένα, διαθέτοντας και κεντρικό αερόσακο μεταξύ άλλων, ενώ απέδωσαν εξαιρετικά σε επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας.

Το Toyota Aygo X είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο της μικρής κατηγορίας που υπάγεται στην κατηγορία των μικρών crossover πόλης. Εν γένει απέδωσε καλά, αλλά κάποιες ελλείψεις στον εξοπλισμό του στέρησαν το ένα αστέρι μένοντας στα 4 αστέρια.

Τέλος, η αμιγώς ηλεκτρική BMW i4 μας απέδειξε ότι ένα πολυτελές αυτοκίνητο δεν είναι απαραίτητα και καλύτερο σε ασφάλεια. Εξοπλίζεται με τους ίδιους αισθητήρες που έχει η Σειρά 3, που δοκιμάστηκε το 2019, με το νέο ηλεκτρικό μοντέλο να χάνει πόντους σε κάποια τεστ, με αποτέλεσμα να μένει στα 4 αστέρια.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!