Κάμερες παραβίασης κόκκινου: Στο… μισό έπεσε ο αριθμός των παραβάσεων

Οι οδηγοί φαίνεται ότι έχουν εντοπίσει την ύπαρξή τους και δεν παραβιάζουν τον ερυθρό σηματοδότη

Κάμερες παραβίασης κόκκινου: Στο… μισό έπεσε ο αριθμός των παραβάσεων

Οι οδηγοί φαίνεται ότι έχουν εντοπίσει την ύπαρξή τους και δεν παραβιάζουν τον ερυθρό σηματοδότη

Τα πρώτα συμπεράσματα από την τοποθέτηση των πρώτων δύο καμερών ανίχνευσης και παραβίασης του ερυθρού σηματοδότη στην πρωτεύουσα, ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής. Όπως είχε αποκαλύψει το MotorOne.gr, οι δύο κάμερες βρίσκονται στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος και συγκεκριμένα στη συμβολή της με την Καλαμακίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Περιφέρεια Αττικής, κατά τις πρώτες μέρες λειτουργίας των καμερών η κάμερα κατέγραφε κατά μέσο όρο 34 παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη την ώρα, που ανάγεται σε περίπου 800 παραβιάσεις το 24ωρο.

Με την λειτουργία των καμερών, η εγκατάσταση των οποίων ανακοινώθηκε στις 30 Ιουλίου, αλλά και με αφορμή το γεγονός ότι οι πολίτες άρχισαν να παρατηρούν την ύπαρξή τους, οι παραβιάσεις μειώθηκαν σε 16 την ώρα,  δηλαδή περίπου 400 την ημέρα.

Η δυνατότητα καταγραφής των οχημάτων που παραβιάζουν τον ερυθρό σηματοδότη αποτελεί μέρος της αναβάθμισης του Θαλάμου Επιχειρήσεων, Παρακολούθησης και Ελέγχου της Κυκλοφορίας (ΘΕΠΕΚ), τα εγκαίνια του οποίου έγιναν το περασμένο έτος.

Η παραβίαση του κόκκινου αποτελεί μία από τις πιο επικίνδυνες παραβάσεις, καθώς μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τροχαίο ατύχημα, είτε με τη συμμετοχή πεζών ή ποδηλατών είτε με την εμπλοκή άλλου οχήματος. Τιμωρείται με πρόστιμο 700 ευρώ, αφαίρεση άδειας οδήγησης για 60 ημέρες και πινακίδων κυκλοφορίας για 20 ημέρες, καθώς και με 9 βαθμούς ποινής στο point system.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!