Έτοιμες οι πρώτες κάμερες για την παραβίαση του κόκκινου

Βρίσκονται στην παραλιακή λεωφόρο και αναμένεται να τεθούν σύντομα σε λειτουργία

Έτοιμες οι πρώτες κάμερες για την παραβίαση του κόκκινου

Βρίσκονται στην παραλιακή λεωφόρο και αναμένεται να τεθούν σύντομα σε λειτουργία

Εντός του Ιουλίου αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία οι πρώτες κάμερες που είναι συνδεδεμένες με φωτεινούς σηματοδότες. Η εγκατάστασή τους έχει ολοκληρωθεί από την Περιφέρεια Αττικής και τις επόμενες ημέρες θα παραδοθούν στην Τροχαία, η οποία θα έχει την ευθύνη λειτουργίας τους.

Οι πρώτες κάμερες είναι τοποθετημένες στην παραλιακή λεωφόρο (Ποσειδώνος) και καθώς είναι συνδεδεμένες με τα φανάρια, θα καταγράφουν τους οδηγούς που περνούν με κόκκινο.

Η δυνατότητα καταγραφής των οχημάτων που παραβιάζουν τον ερυθρό σηματοδότη αποτελεί μέρος της αναβάθμισης του Θαλάμου Επιχειρήσεων, Παρακολούθησης και Ελέγχου της Κυκλοφορίας (ΘΕΠΕΚ), τα εγκαίνια του οποίου έγιναν το περασμένο έτος.

Η παραβίαση του κόκκινου αποτελεί μία από τις πιο επικίνδυνες παραβάσεις, καθώς μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τροχαίο ατύχημα, είτε με τη συμμετοχή πεζών ή ποδηλατών είτε με την εμπλοκή άλλου οχήματος. Τιμωρείται με πρόστιμο 700 ευρώ, αφαίρεση άδειας οδήγησης για 60 ημέρες και πινακίδων κυκλοφορίας για 20 ημέρες, καθώς και με 9 βαθμούς ποινής στο point system.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!