Τοποθετούνται οι νέες πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων

Οι πρώτες full matrix που μεταδίδουν εικόνα και video θα ενημερώνουν τους οδηγούς που θα διέρχονται από τα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Συγγρού

Τοποθετούνται οι νέες πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων

Οι πρώτες full matrix που μεταδίδουν εικόνα και video θα ενημερώνουν τους οδηγούς που θα διέρχονται από τα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Συγγρού

Από την Λεωφόρο Συγγρού άρχισε η σταδιακή αντικατάσταση των πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων με νέες, full matrix. Όπως είχε κάνει γνωστό το MotorOne από τις 8 Ιουλίου, η Περιφέρεια Αττικής προχωρά στην αντικατάσταση των 24 πινακίδων με νέας τεχνολογίας, που επιτρέπουν την προβολή εικονιδίων, εικόνων ή ακόμη και video.

Η πρώτη ηλεκτρονική πινακίδα τοποθετήθηκε την Πέμπτη 26 Αυγούστου στο ρεύμα καθόδου της Λ. Συγγρού και την Παρασκευή 27 Αυγούστου τοποθετείται η δεύτερη, στο ρεύμα ανόδου. Άλλες πέντε πινακίδες νέας τεχνολογίας αναμένεται να τοποθετηθούν σταδιακά στους δρόμους της Αττικής, έως τέλη του έτους.

«Βελτιώνουμε την ποιότητα  επικοινωνίας της Περιφέρειάς μας με τους πολίτες μας για την άμεση ενημέρωση που αφορά στην πολιτική προστασία και την οδική ασφάλεια. Με σύγχρονα μέσα προασπίζουμε την οδική ασφάλεια και αναβαθμίζουμε τη λειτουργικότητα του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς μας, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, προς όφελος των πολιτών της Αττικής», δήλωσε ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης.

Όπως είχε δηλώσει στην εκπομπή Motor One των Παραπολιτικών 90,1 FM και τον Βαγγέλη Κιούση, ο Σύμβουλος Οδικής Ασφαλείας της Περιφέρειας Αττικής, Κίμων Λογοθέτης, «οι 24 πινακίδες που υπάρχουν σήμερα θα αντικατασταθούν σταδιακά μέσα στα επόμενα χρόνια της θητείας της περιφερειακής διοίκησης του Γιώργου Πατούλη. Οι δύο πρώτες θα τοποθετηθούν πριν το Σεπτέμβριο στη Λεωφόρο Συγγρού, στο πλαίσιο των προετοιμασιών της Περιφέρειας για τη φιλοξενία του Ράλλυ Ακρόπολις».

Οι νέες πινακίδες αναμένεται να διευκολύνουν την ενημέρωση των χρηστών του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Αττικής καθώς θα μπορούν να προσφέρουν ευκρινέστερη και περιεκτικότερη πληροφόρηση.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!