Σχολεία του Πειραιά δείχνουν το δρόμο προς τη βιώσιμη κινητικότητα

Δύο γυμνάσια του Πειραιά διαγωνίζονται μεταξύ 27 σχολείων-πόλεων της Ελλάδα για τις καλύτερες προτάσεις κινητικότητας.

Σχολεία του Πειραιά δείχνουν το δρόμο προς τη βιώσιμη κινητικότητα

Δύο γυμνάσια του Πειραιά διαγωνίζονται μεταξύ 27 σχολείων-πόλεων της Ελλάδα για τις καλύτερες προτάσεις κινητικότητας.

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Ecomobility 2023-2024, η παρουσίαση των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Πειραιά και του Γυμνασίου Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά, που διαγωνίζονται μεταξύ των 27 σχολείων-πόλεων της Ελλάδας για τις βέλτιστες προτάσεις βιώσιμης κινητικότητας. Η παρουσίαση έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά.

Το 1ο Γυμνάσιο Πειραιά πρότεινε την διασύνδεση του ποδηλατοδρόμου με το σχολείο τους καθώς επίσης και δημιουργία αντίστοιχης εφαρμογής για τους μαθητές με την συμμετοχή του δήμου στις διαδικασίες, ενώ το σχολείο της Ιεράς Μητροπόλεως ανέδειξε τις παιδαγωγικές και όχι μόνο αξίες της συμμετοχικότητας στο σχεδιασμό και την υιοθέτηση μέτρων, και προώθησε την χρήση συγκεκριμένης εφαρμογής του δήμου από τους πολίτες σχετικά με τις ελλείψεις και τα προβλήματα στις υποδομές.

Διαχέοντας το μήνυμα τους στην τοπική κοινωνία, επιδίωξη των μαθητών είναι να πετύχουν ουσιαστικές τομές στην νοοτροπία των κατοίκων της περιοχής σχετικά με το ζήτημα της βιώσιμης κινητικότητας, αλλά και να εισακουστούν στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να επιτευχθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στον άμεσο χρονικό ορίζοντα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι αντιδήμαρχοι του δήμου Πειραιά κ.κ. Αράπης και Καρύδης, ο εκπρόσωπος του τμήματος τροχαίας Πειραιά κ. Ζαχαριάδης, ο κ. Βαβάκος Βασίλειος Συγκοινωνιολόγος, ο κ. Χατζηχαραλάμπους Στρατής, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αμφιβληστροειδοπαθών, ο Δρ. Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, συγκοινωνιολόγος μηχανικός στην Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π, κ. Βαγγέλης Βασαλάκης, εκπρόσωπος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, κα Πούλου Διευθύντρια Σχεδιασμού και Δόμησης, ο Πατέρας Νικόλαος, υπεύθυνος ακαδημαϊκών θεμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως) και η κα Σουρμπή, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά, πραγματώνοντας τη φιλοδοξία για ευρεία μετάδοση του εγχειρήματος τους.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!