Οι τιμές του νέου Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV στην Ελλάδα

H Mazda επαναφέρει τον περιστροφικό κινητήρα -σε μορφή γεννήτριας- στο plug-in υβριδικό MX-30 e-Skyactiv R-EV, το οποίο καταφθάνει στην ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τα 42.637 ευρώ.

Οι τιμές του νέου Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV στην Ελλάδα

H Mazda επαναφέρει τον περιστροφικό κινητήρα -σε μορφή γεννήτριας- στο plug-in υβριδικό MX-30 e-Skyactiv R-EV, το οποίο καταφθάνει στην ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τα 42.637 ευρώ.

Εκτός από το MX-30 BEV, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής της Mazda, προστίθεται τώρα στη γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας ένα plug-in υβριδικό μοντέλο, το MX-30 e-Skyactiv R-EV. Περίπου δέκα χρόνια μετά τη διακοπή των μοντέλων με περιστροφικό κινητήρα μαζικής παραγωγής, ο wankel επιστρέφει -ως γεννήτρια- στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Το MX-30 e-Skyactiv R-EV, με μήκος 4,395 μ., είναι μια νέα επιλογή που ανταποκρίνεται στις ανάγκες εκείνων που θέλουν ένα αυτοκίνητο με δυνατότητα να το χρησιμοποιούν ως ηλεκτρικό όσο το δυνατόν περισσότερο για τις καθημερινές τους ανάγκες, αλλά δεν θέλουν να προβληματίζονται για την αυτονομία του, ή για τη φόρτισή στα μεγαλύτερα ταξίδια.

Εκτός από μια ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 85 χλμ., που επιτρέπει στον οδηγό να το χρησιμοποιεί ως ηλεκτρικό όχημα για τις καθημερινές του ανάγκες, τον απαλλάσσει και από το άγχος για τα μακρινά ταξίδια, λόγω της ικανότητας παραγωγής ισχύος από τον περιστροφικό κινητήρα. Χάρη στη χρήση ενός εν σειρά συστήματος κίνησης, με το οποίο το όχημα κινείται πάντα από τον ηλεκτροκινητήρα, προσφέρει μία άνετη εμπειρία οδήγησης.

Το Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV χρησιμοποιεί έναν περιστροφικό κινητήρα 830 κ.εκ. με μέγιστη ισχύ 74 ίππων πολύ περιορισμένων διαστάσεων και μία λεπτή γεννήτρια και έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 125 kW (170 ίππων), που μεταδίδει κίνηση στον εμπρός άξονα. Συνδυάζεται με μπαταρία ιόντων λιθίου 17,8 kW και ένα ρεζερβουάρ καυσίμου των 50 λίτρων. Η μέγιστη ταχύτητα έχει διαμορφωθεί στα 140 χλμ./ώρα και η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα διαρκεί 9,1 δλ.

Διαθέτει επίσης το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου της ευστάθειας της Mazda Electronic G-Vectoring Control Plus, σύστημα πέδησης με λειτουργία ανάκτησης ενέργειας, και πτερύγια (paddles) πίσω από το στο τιμόνι που δίνουν τη δυνατότητα ελέγχου της ταχύτητας του αυτοκινήτου, σε διάφορα σενάρια οδήγησης, ελέγχοντας ταυτόχρονα και τη μεταφορά βάρους κατά τις επιταχύνσεις και τις επιβραδύνσεις.

Εφοδιασμένη με έναν ταχυφορτιστή 36 kW, η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί από 20-80% σε περίπου 25 λεπτά. Με τριφασική φόρτιση από πηγή εναλλασσόμενου ρεύματος 11 kW (AC), η μπαταρία μπορεί να γεμίσει σε περίπου 50 λεπτά. Η κανονική φόρτιση από πηγή εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) 7,2 kW, διαρκεί περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.

Το Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV προσφέρει χώρο αποσκευών 350 λίτρων, που επεκτείνεται σε 1.155 λτ. με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, αν και οι τιμές αυτές μειώνονται λίγο όταν τοποθετείται το premium ηχοσύστημα της Bose.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις τιμές στην Ελλάδα για κάθε έκδοση του Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV, το οποίο ξεκινά από 42.637 ευρώ στη βασική έκδοση Prime-Line. Ο περιστροφικός κινητήρας είναι ένα ιδιαίτερο μέρος της ιστορίας της Mazda και η ειδική έκδοση R που βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας (και ξεκινά από 49.246 ευρώ) θυμίζει την επιστροφή του περιστροφικού κινητήρα (το R συμβολίζει το Return, δηλαδή επιστροφή).

Τιμές Mazda MX-30 R-EV

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!