Στη Νέα Ζηλανδία με Ferrari Purosangue

Πέντε Ferrari Purosangue ολοκλήρωσαν μια αξέχαστη περιήγηση 3.000 χιλιομέτρων στους αυτοκινητόδρομους και τους παράδρομους της Νέας Ζηλανδίας.

Στη Νέα Ζηλανδία με Ferrari Purosangue

Πέντε Ferrari Purosangue ολοκλήρωσαν μια αξέχαστη περιήγηση 3.000 χιλιομέτρων στους αυτοκινητόδρομους και τους παράδρομους της Νέας Ζηλανδίας.

Συνεχίζοντας μια παράδοση των Ferrari Grand Tour τα τελευταία 30 χρόνια, τα οποία έχουν οδηγήσει τα αυτοκίνητα του Cavallino Rampante στους πιο όμορφους και δύσκολους δρόμους του κόσμου, πέντε Ferrari Purosangue διένυσαν 3.000 χιλιόμετρα, κατά τη διάρκεια τριών εβδομάδων, μέσα από εκπληκτικά φυσικά τοπία, ελικοειδείς δρόμους με αδρεναλίνη και πόλεις της Νέας Ζηλανδίας πλούσιες σε πολιτισμό.

Η Ferrari Purosangue επέδειξε το αμίμητο στυλ, τις επιδόσεις και την ευελιξία της σε μια εντυπωσιακή διαδρομή από το Όκλαντ στο Milford Sound. Η Purosangue επιλέχθηκε για αυτή την πρωτοφανή περιοδεία, επειδή θέτει νέα πρότυπα στην αυτοκινητοβιομηχανία με την καινοτόμο ερμηνεία ενός υψηλού τετράθυρου GT αυτοκινήτου. Υπήρξαν πολλές Ferrari που έκαναν τον συνδυασμό απόλυτων επιδόσεων και πρώτης κατηγορίας άνεσης έναν από τους πυλώνες τους, αλλά η Purosangue ανεβάζει αυτή την έννοια σε ένα νέο επίπεδο.

Με τον V12 των 725 ίππων που είναι τοποθετημένος μπροστά, συγκεντρώνει τα καλύτερα στοιχεία οδηγικού ενθουσιασμού, άνεσης και φινέτσας, χάρη στο ευρύχωρο και πολυτελές τετραθέσιο εσωτερικό του και συμπεριφορά σπορ αυτοκινήτου με το ενεργό σύστημα ανάρτησης και την ασυμβίβαστη διάταξη transaxle.

Η περιοδεία επέτρεψε σε πενήντα διεθνείς δημοσιογράφους να δοκιμάσουν τις ιδιότητες της Ferrari Purosangue από πρώτο χέρι, παίρνοντας σειρά στο τιμόνι σε διάφορα στάδια μιας διαδρομής που διέσχιζε τα δύο νησιά, αφήνοντας πίσω τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους που περιβάλλουν την πρωτεύουσα Όκλαντ για να φτάσουν στους δαιδαλώδεις δρόμους της οροσειράς των Νότιων Άλπεων της Νέας Ζηλανδίας.

Ξεκινώντας από το Όκλαντ, την οικονομική πρωτεύουσα και το κύριο κέντρο της χώρας, με πληθυσμό πάνω από 1,5 εκατομμύριο κατοίκους, η ομάδα οδήγησε αρχικά στις χρυσές παραλίες του Waihi και στη συνέχεια στην Tauranga, για να ανακαλύψει το εμβληματικό όρος Maunganaui, ένα ανενεργό ηφαίστειο που θεωρείται ιερό από τους Μαορί και δεσπόζει στην ακτογραμμή του Plenty Bay.

Η δεύτερη ημέρα επέτρεψε στην αυτοκινητοπομπή να φτάσει στη Rotorua, έναν οικισμό του οποίου το υπέδαφος χαρακτηρίζεται από έντονη γεωθερμική δραστηριότητα, για να ανακαλύψει τον πολιτισμό των Μαορί και τη μεγάλη ποικιλία της τοπικής πανίδας, συμπεριλαμβανομένου του εμβληματικού ακτινιδίου, συμβόλου της Νέας Ζηλανδίας. Στη συνέχεια, το ταξίδι συνεχίστηκε για το Taupo, μια όμορφη πόλη σε λόφους που προσφέρει υπέροχη θέα στην ομώνυμη λίμνη.

Την επόμενη μέρα, η ομάδα κατευθύνθηκε στην παραθαλάσσια πόλη Hastings, ενώ επισκέφθηκε το δασικό πάρκο Whakarewarewa και θαύμασε τα εντυπωσιακά δέντρα του. Η διάσχιση του εμβληματικού δρόμου Gentle Annie’s υπό δυνατή βροχή, ο οποίος ανεβαίνει στους εσωτερικούς λόφους του Βόρειου Νησιού, προσέφερε μία σκληρή πρόκληση, το οποίο η Ferrari Purosangue κατάφερε να αντιμετωπίσει με άνεση.

Στο τέταρτο σκέλος του ταξιδιού, η ομάδα έφτασε στην πόλη του Ουέλινγκτον, την πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας, περνώντας μέσα από τις εκτάσεις των αμπελώνων της φημισμένης περιοχής κρασιού Martinborough. Η άφιξη στο Ουέλινγκτον ήταν μια ευκαιρία για επίσκεψη στο εργαστήριο όπου κατασκευάστηκαν τα σκηνικά και τα κοστούμια πολλών από τις πιο διάσημες και βραβευμένες ταινίες φαντασίας και επιστημονικής φαντασίας στον κόσμο, πολλές από τις οποίες γυρίστηκαν στα εξαιρετικά φυσικά σκηνικά του αρχιπελάγους.

Μετά την ακτοπλοϊκή μεταφορά των αυτοκινήτων στο Νότιο Νησί, η εκδρομή αναχώρησε από τη μικρή πόλη Blenheim για να εξερευνήσει άλλη μία από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές του κόσμου, το Marlborough. Φτάνοντας στην παράκτια πόλη Kaikoura, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν την υδρόβια άγρια ζωή του Νότιου Ειρηνικού Ωκεανού, συμπεριλαμβανομένων φαλαινών και δελφινιών, από εναέρια προοπτική.

Μια ξεχωριστή και απροσδόκητη βραδινή συνάντηση με μια Ferrari 166 Inter του 1948, το τέταρτο αυτοκίνητο δρόμου που κατασκευάστηκε ποτέ από τη θρυλική ιταλική εταιρεία, ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους και υπενθύμισε σε όλους πώς η μάρκα του Cavallino Rampante είναι ικανή να δημιουργήσει απαράμιλλα συναισθήματα για περισσότερα από 76 χρόνια.

Προορισμός της επόμενης ημέρας ήταν η πόλη Cristchurch, ο πρώτος οικισμός της χώρας και τόπος έντονου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Μέσα από το εντυπωσιακό ορεινό τοπίο της οροσειράς των Νότιων Άλπεων, η ομάδα οδήγησε στη συνέχεια στην περιοχή των λιμνών, απολαμβάνοντας το συναρπαστικό τοπίο της λίμνης Tekapo και της λίμνης Pukaki πριν καταλήξει στο Εθνικό Πάρκο Mount Cook, την υψηλότερη κορυφή της χώρας, που στέκεται στα 3.724 μέτρα και αποτελεί έδρα ενός διεθνούς αστεροσκοπείου.

Ο γεμάτος στροφές ορεινός δρόμος Crown Range Road έφερε τις Ferrari Purosangue στην όμορφη πόλη Queenstown, μια στάση που δεν πρέπει να παραλείψετε στο δρόμο για τον τελικό προορισμό του ταξιδιού, το φιόρδ Milford Sound στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού. Σε αυτό το μαγεμένο μέρος, όπου κυριαρχεί η φύση, και αποτελεί φυσικό βιότοπο για φώκιες και πιγκουίνους, ολοκληρώθηκε μια περιπέτεια αντάξια της παράδοσης του Ferrari Grand Tour. Από το 1997, αυτά τα Grand Tour έχουν μεταφέρει τα αυτοκίνητα από το Maranello σε όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!