Η Mazda στον εορτασμό 100 χρόνων του Le Mans

Το Mazda 787B θα επιστρέψει για έναν επίδειξης στο θρυλικό αγώνα 24 Ωρών του Le Mans καθώς και στο Le Mans Classic.

Η Mazda στον εορτασμό 100 χρόνων του Le Mans

Το Mazda 787B θα επιστρέψει για έναν επίδειξης στο θρυλικό αγώνα 24 Ωρών του Le Mans καθώς και στο Le Mans Classic.

Η Mazda θα τιμήσει τη νίκη στις 24 Ώρες του Le Mans το 1991, στα πλαίσια εορτασμών για τα 100 χρόνια του θρυλικού αγώνα. Το Mazda 787B, που κατέκτησε τη νίκη για την ιαπωνική μάρκα θα συμμετάσχει σε επιδείξεις που θα πραγματοποιηθούν πριν από τον 24ωρο αγώνα στην πίστα της Sarthe στο Le Mans της Γαλλίας, από τις 7 έως τις 11 του Ιουνίου.

Το 1991, το Mazda 787B ήταν το πρώτο ιαπωνικό αυτοκίνητο με περιστροφικό κινητήρα με τέσσερις ρότορες που κέρδισε τον αγώνα, με πλήρωμα τους Volker Weidler, Johnny Herbert και Bertrand Gachot. Με αφορμή αυτή τη νίκη, η διοργανώτρια αρχή ACO (Automobile Club de l’Ouest) προσκάλεσε τη Mazda σε έναν αγωνιστικές επιδείξεις μικρής διάρκειας μεταξύ 9 και 10 Ιουνίου, πριν από την έναρξη του 24ωρου αγώνα, και το αυτοκίνητο θα οδηγήσει ο 29 φορές εμφανιζόμενος στο Le Mans, Yojiro Terada.

Για τον εορτασμό της 100ής επετείου του 24ώρου αγώνα αντοχής Le Mans, τα νικητήρια αγωνιστικά οχήματα των προηγούμενων χρόνων, θα παρουσιαστούν ως εκθέματα στις 1 και 2 Ιουλίου στο Μουσείο του Le Mans, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην πίστα, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίδειξη.

Στις συγκεκριμένες επιδείξεις, το Mazda 787Β θα εμφανιστεί μαζί με άλλα εμβληματικά ιαπωνικά νικητήρια αυτοκίνητα. Αξίζει να αναφερθεί ότι από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου, έχει προγραμματιστεί η επίδειξη του Mazda 787B στο Le Mans Classic, όπου θα υπάρχουν και άλλα κλασικά αυτοκίνητα από το παρελθόν του αγώνα.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εορτασμών για τα 100 χρόνια των 24 Ωρών του Le Mans, θα πραγματοποιηθεί επίσης η θεματική έκθεση «Japan Endless Discovery», μια συνεργασία των JNTO (Ιαπωνικός Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού), Toyota και Mazda.

Για τους επισκέπτες του 24ωρου αγώνα του Le Mans θα υπάρχει έκθεση για την ιαπωνική κουλτούρα, ενισχύοντας τον τουρισμό προς τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, και για την ιαπωνική πρωτοβουλία όσον αφορά την ουδετερότητα σε άνθρακα.

Ταυτόχρονα, η Mazda θα παρουσιάσει το MX-30 e-Skyactiv R-EV (ευρωπαϊκών προδιαγραφών) εξοπλισμένο με την πιο πρόσφατη τεχνολογία του περιστροφικού της κινητήρα, που δύναται να λειτουργήσει και ως ηλεκτρική γεννήτρια.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!