Mercedes-AMG EQE: H αυθεντική σπορ πλευρά της ηλεκτροκίνησης

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να είναι όσο συναρπαστικό είναι και μία αυθεντική Mercedes-AMG.

Mercedes-AMG EQE: H αυθεντική σπορ πλευρά της ηλεκτροκίνησης

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να είναι όσο συναρπαστικό είναι και μία αυθεντική Mercedes-AMG.

Η νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης έρχεται με κύριο αφήγημα την προστασία του περιβάλλοντος, τη βιωσιμότητα και την οικονομία. Αυτό σημαίνει άραγε και το τέλος της απόλαυσης που προσφέρουν τα σπορ αυτοκίνητα; Η υψηλή απόδοση, οι εκρηκτικές επιδόσεις και η δυναμική εμπειρία που προσφέρει ένα καθαρόαιμο σπορ σεντάν για παράδειγμα, θα θυσιαστούν στο βωμό ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος;

Για τη Mercedes-Benz που σκοπεύει να έχει ηγετικό ρόλο (και) στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, τέτοιου είδους διλήμματα απλώς δεν υφίστανται. Ο Εφευρέτης του αυτοκινήτου πρόκειται να επενδύσει περί τα 40 δις ευρώ στα ηλεκτρικά οχήματα τα αμέσως επόμενα χρόνια, με στόχο να γίνει κλιματικά ουδέτερος κατασκευαστής μέχρι το 2030, όταν δηλαδή κάθε μοντέλο του θα είναι εξηλεκτρισμένο. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει απαραίτητα το τέλος της σπορ οδήγησης. Η ηλεκτροκίνηση μπορεί να έχει την αυθεντική σπορ πλευρά της. Για την ακρίβεια, την έχει ήδη! Και έχει την υπογραφή της Mercedes-AMG.

Οι τετρακίνητες Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC και Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC βασίζονται στην καινοτόμο EQE και προσφέρουν επιδόσεις 476 και 625 ίππων αντίστοιχα. Απόδοση που πηγάζει με φρενήρη ρυθμό από δύο πανίσχυρους ηλεκτροκινητήρες και μεταφράζεται σε κορυφαίες επιταχύνσεις από στάση στα 100 km/h: σε 4,2’’ στην περίπτωση της 43 4MATIC και σε μόλις 3,5’’ για την 53 4MATIC. Αλλά δεν είναι μόνον αυτό.

Οι στοχευμένες λύσεις της AMG στους τομείς του συστήματος κίνησης, του πλαισίου, των φρένων, του εξοπλισμού, ακόμη και του ήχου, εγγυώνται μια συναισθηματικά σπορ εμπειρία οδήγησης, αντάξια μιας αυθεντικής AMG.

Στην συναρπαστική οδηγική εμπειρία συμβάλλει και ένα ακόμη μοναδικό χαρακτηριστικό: το σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα, με το οποίο εξοπλίζεται η EQE. Η δυνατότητα των πίσω τροχών να στρίβουν έως και 3,6 μοίρες προσφέρει αφενός ευέλικτο χειρισμό, αφετέρου μεγαλύτερη σταθερότητα και κατευθυντικότητα στην οδήγηση με υψηλή ταχύτητα. Ακόμη πιο δυναμική συμπεριφορά προσφέρει και το σύστημα πέδησης υψηλής απόδοσης AMG με κεραμικά φρένα.

Φυσικά, όπως σε κάθε AMG, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τα χαρακτηριστικά οδήγησης που επιθυμεί με το πάτημα ενός κουμπιού. Τα προγράμματα οδήγησης AMG DYNAMIC SELECT καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών, από την απόλυτη άνεση έως τον έντονο σπορ χαρακτήρα, επεμβαίνοντας σε σημαντικές παραμέτρους όπως χαρακτηριστικά κίνησης και απόδοσης, σκληρότητας και λειτουργίας της ανάρτησης, αίσθησης τιμονιού, ακόμη και στον ήχο που θα συνοδεύει την σπορ οδηγική εμπειρία, χάρη στο AMG SOUND EXPERIENCE.

Μια Mercedes-AMG διαθέτει όμως και την ανάλογη εμφάνιση. Το αεροδυναμικό σχήμα της EQE αποτελεί την ιδανική πλατφόρμα για τη δημιουργία ενός σπορ σεντάν. Το οποίο γίνεται ακόμη πιο επιθετικό με το AMG Night Package που περιλαμβάνει στοιχεία σε μαύρη απόχρωση και μαύρο χρώμιο, κόκκινες δαγκάνες φρένων, καθώς και διακοσμητικά στοιχεία AMG από ανθρακονήματα. Το ηλεκτρικό σεντάν επιδόσεων μπορεί επίσης να βελτιωθεί τόσο σε σπορ αισθητική όσο και σε οδική συμπεριφορά, με μια επιλογή από αεροδυναμικά βελτιστοποιημένες ζάντες ελαφρού κράματος AMG 20 και 21 ιντσών. Εντυπωσιακή λεπτομέρεια αποτελούν και οι στάνταρ προβολείς DIGITAL LIGHT, που προβάλλουν το λογότυπο AMG κατά το άνοιγμα και το κλείσιμο του οχήματος.

Σπορ στο δρόμο, σπορ σε σχεδίαση, σπορ και στο εσωτερικό της. Μόνο που εδώ, ο χαρακτηρισμός αυτός συνδυάζεται αρμονικά και με τον ιδανικό τρόπο, με την κομψότητα, την ποιότητα και την πολυτέλεια που διακρίνει κάθε Mercedes-Benz. Τις πρώτες εντυπώσεις κλέβει βέβαια η πρωτοποριακή Hyperscreen MBUX. Πρόκειται για τη μεγάλη, καμπύλη οθόνη που εκτείνεται από τη μία άκρη του ταμπλό έως την άλλη και δημιουργεί μια lounge, φουτουριστική ατμόσφαιρα. Αυτό είναι το κέντρο ελέγχου του οχήματος. Όλες οι πληροφορίες οδήγησης, όλες οι ρυθμίσεις του αυτοκινήτου και οι λειτουργίες της συνδεσιμότητας και της πλοήγησης ελέγχονται εύκολα από εδώ.

Την ξεχωριστή σπορ αύρα στο ευρύχωρο εσωτερικό δίνουν επίσης στοιχεία όπως το τιμόνι AMG Performance από δέρμα νάπα με κουμπιά AMG, τα Sport καθίσματα με οσφυϊκή στήριξη 4 σημείων και φωτισμό περιγράμματος, οι ζώνες ασφαλείας σε κόκκινο χρώμα και ο περιβαλλοντικός φωτισμός.

Οι νέες Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC και Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC είναι οι ζωντανές αποδείξεις ότι η αυθεντική σπορ πλευρά της ηλεκτροκίνησης είναι, όχι απλώς εφικτή, αλλά υπαρκτή. Από τώρα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!