Φεστιβάλ Bugatti στο Molsheim

Το Φεστιβάλ Bugatti -με μερικά από τα πιο ποθητά αυτοκίνητα της ιστορίας- επισκέφθηκε τους δρόμους του Molsheim, τον τόπο που ξεκινούν οι ρίζες της εμβληματικής μάρκας, για να γιορτάσει την κληρονομιά του ιδρυτή της, Ettore Bugatti.

Φεστιβάλ Bugatti στο Molsheim

Το Φεστιβάλ Bugatti -με μερικά από τα πιο ποθητά αυτοκίνητα της ιστορίας- επισκέφθηκε τους δρόμους του Molsheim, τον τόπο που ξεκινούν οι ρίζες της εμβληματικής μάρκας, για να γιορτάσει την κληρονομιά του ιδρυτή της, Ettore Bugatti.

Το Molsheim, στην περιοχή της Αλσατίας στη Γαλλία, είναι για πάντα συνδεδεμένο με την Bugatti. Ήταν αυτή η μικρή πόλη όπου ο Ettore Bugatti επέλεξε να ιδρύσει την ομώνυμη εταιρεία του, εκεί όπου κατασκεύαζε τα αυτοκίνητά του και υποδεχόταν τους πελάτες του. Εκεί, ο ίδιος και η οικογένειά του βρήκαν την τελευταία τους κατοικία. Κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ Bugatti επισκέπτεται στο Molsheim, που εξακολουθεί να είναι το «σπίτι» αυτής της εμβληματικής μάρκας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που διοργανώνεται από την Enthousiastes Bugatti Alsace (EBA), ξεκίνησε -όπως παραδοσιακά- με μια επίσκεψη στην τελευταία κατοικία του Ettore Bugatti στο νεκροταφείο του Dorlisheim, αποτίοντας φόρο τιμής στον άνθρωπο που μεταμόρφωσε για πάντα το τοπίο της αυτοκίνησης.

Η σειρά των 56 ιστορικών μοντέλων Bugatti, μαζί με πέντε σύγχρονα hypercar της μάρκας, που ανήκουν σε πελάτες, συγκεντρώθηκαν στο Molsheim για την πρώτη οδηγική περιήγηση στην Αλσατία. Για τους λάτρεις της μάρκας, ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουν τον ιδρυτή που κατασκεύασε τα ταχύτερα, πολυτελέστερα και πιο προηγμένα αυτοκίνητα στον πλανήτη, είναι να τα οδηγήσουν στην περιοχή που αποκαλούσε σπίτι του.

Η σύνθεση των αυτοκινήτων αντιπροσώπευε ένα πραγματικό greatest hits της Bugatti και περιλάμβανε τις: Type 13, Type 35, Type 44, Type 49, Type 57 και Type 101. Πολλά είναι θρύλοι των Grand Prix με αξιοσημείωτη αγωνιστική κληρονομιά, ενώ άλλα κρύβουν τον πρωτοποριακό σχεδιασμό τους κάτω από κομψά χειροποίητα αμαξώματα που κατασκευάστηκαν για την ελίτ των αρχών του 20ού αιώνα.

Προκειμένου να μπορέσουν να εξερευνήσουν τον τόπο ανάπαυσης του Ettore καθώς και τη γενέτειρα της μάρκας, οι συμμετέχοντες προσκλήθηκαν στο σπίτι του Ettore Bugatti στο Molsheim, το Chateau Saint Jean. Ο Christophe Piochon, πρόεδρος της Bugatti, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε 16 εκδόσεις του φεστιβάλ, εκ των οποίων οι δέκα ως μέλος της κριτικής επιτροπής, υποδέχτηκε τους συμμετέχοντες.

Η αυτοκινητοπομπή των Bugatti βγήκε στη συνέχεια από το Chateau, για μια δεύτερη ημέρα οδήγησης στην Αλσατία και στα βουνά των Vosges διασχίζοντας μια ποικιλία τοπίων και δρόμων. Τους συνόδευσαν οι έξι πελάτες της Bugatti και τα εκπληκτικά οχήματά τους: δύο Veyron, μια Veyron Grand Sport, μια Chiron Sport1, μια Type 101 Antem και μια σπάνια EB110 America, σχεδιασμένη ειδικά για την αγορά των ΗΠΑ. Η Bugatti παρείχε επίσης μια Chiron Pur Sport2 και μια Chiron Super Sport3.

Tο κάλεσμα των θρυλικών κινητήρων της Bugatti αντηχούσε γύρω από το Parc des Jésuites στο Molsheim, για τη δημόσια έκθεση των ιστορικών οχημάτων της μάρκας και των σύγχρονων hypercar. Tα αυτοκίνητα εκτέθηκαν για να τα θαυμάσουν οι λάτρεις της Bugatti από κοντά. Το απόγευμα, τα αυτοκίνητα έκαναν παρέλαση στους δρόμους του Molsheim, πριν σταματήσουν για να κριθούν από μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων στην οποία συμμετείχε ο Christophe Piochon.

Οι κριτές εξέτασαν σχολαστικά κάθε αυτοκίνητο, αναζητώντας μια Bugatti πραγματικά αντάξια του τρόπαιου της Bugatti Automobiles. Μετά από πολύ ψάξιμο, το τρόπαιο απονεμήθηκε τελικά σε μια Type 57C Cabriolet Corsica, τιμώντας την κληρονομιά της Bugatti σε ανοιχτά αυτοκίνητα.

Απονεμήθηκαν επίσης και άλλα βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Trophée Fondation Bugatti. Ο φετινός νικητής ήταν μια Type 46 Petite Royale από τo Gangloff, η οποία έλαβε το περίτεχνο τρόπαιο, το οποίο είναι κατασκευασμένο από τα ίδια υλικά που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία των αυτοκινήτων Bugatti και στεφανώνεται από ένα κομμάτι κρύσταλλο Lalique.

Απονεμήθηκαν επίσης και άλλα βραβεία, μεταξύ των οποίων: Trophée Lalique, Grand Prix Enthousiastes Bugatti Alsace, Trophée Cul Pointu και Prix de la Meilleure Participation Internationale. Κάθε νέος συμμετέχων έλαβε επίσης ένα βραβείο από το Enthousiastes Bugatti Alsace, για να τον ευχαριστήσει που συμμετείχε σε αυτή την 39η έκδοση και να τον ενθαρρύνει να επιστρέψει ξανά στο μέλλον.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!