Ferrari 296 GTS Spider: Για τα μάτια σου μόνο

Απολαυστική σε κάθε επίπεδο, αυτή η νέα Ferrari 296 GTS Spider σαγηνεύει όλες τις αισθήσεις.

Ferrari 296 GTS Spider: Για τα μάτια σου μόνο

Απολαυστική σε κάθε επίπεδο, αυτή η νέα Ferrari 296 GTS Spider σαγηνεύει όλες τις αισθήσεις.

Ακολουθώντας τα βήματα της Ferrari 296 GTB, η ανοιχτή έκδοση 296 GTS Spider είναι δίχως άλλο πιο… αποκαλυπτική. Η απουσία της οροφής, προσθέτει στη γοητεία της και φέρνει τον οδηγό πιο κοντά στην οδηγική ευδαιμονία, αλλά και στη φύση.

Συνδυάζει εκρηκτικές επιδόσεις που κόβουν την ανάσα, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να έρχονται σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα, ενώ ο δείκτης του ταχύμετρου σταματάει στα 330 χλμ./ώρα, που είναι και η μέγιστη ταχύτητα της 296 GTS.

Κάτω από το πίσω καπό και πίσω από την πλάτη του οδηγού φωλιάζει ένας 3λιτρος twin-turbo κινητήρας με 6 κυλίνδρους και διάταξη V. Σε συνεργασία με το υβριδικό σύστημα που χρησιμοποιεί μπαταρία 7,45 kWh και επιτρέπει σε αυτή την όμορφη Ferrari να κινηθεί για 25 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικά, αποδίδει 830 ίππους και 740 Nm ροπής.

Όπως και στην GTB, έτσι και στην GTS υιοθετείται το Manettino στο τιμόνι που παρέχει τη δυνατότητα επιλογής τεσσάρων προγραμμάτων οδήγησης. Το eDrive βγάζει εκτός εξίσωσης τον θερμικό κινητήρα, παρέχοντας αμιγώς ηλεκτρική κίνηση στους πίσω τροχούς του αυτοκινήτου

Το αυτοκίνητο εκκινεί με το πρόγραμμα Hybrid, το οποίο είναι ρυθμισμένο για να προσφέρει τη μέγιστη αποδοτικότητα του V6 κινητήρα, των μπαταριών και του ηλεκτρικού μοτέρ. Αν επιλέξεις το Performance, τότε ο V6 λειτουργεί με γνώμονα τη μέγιστη απόδοση, αξιοποιώντας το υβριδικό σύστημα στο μέγιστο.

Η οροφή χρειάζεται μόλις 14 δευτερόλεπτα για να ανοίξει ή να κλείσει αντίστοιχα, με τη διαδικασία να γίνεται και εν κινήσει, με ταχύτητα έως 45 χλμ./ώρα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!