Skoda Enyaq Coupe RS iV – Η σπορ εκδοχή ενός ηλεκτρικού

Μαζί με την Coupe εκδοχή του Enyaq iV η Skoda παρουσιάζει την σπορ εκδοχή με τα διακριτικά RS.

Skoda Enyaq Coupe RS iV – Η σπορ εκδοχή ενός ηλεκτρικού

Μαζί με την Coupe εκδοχή του Enyaq iV η Skoda παρουσιάζει την σπορ εκδοχή με τα διακριτικά RS.

Η Skoda εμπλουτίζει τη γκάμα της με μια ακόμα εκδοχή του γνωστού πλέον αμιγώς ηλεκτρικού Enyaq. Πρόκειται για το Enyaq Coupe iV, το οποίο όπως μαρτυρά το επίθεμά του, είναι η κουπέ εκδοχή του μοντέλου, με όλα εκείνα τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Η συγκεκριμένη έκδοση έρχεται να καλύψει τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού για ένα ιδιαίτερο και αναμφίβολα ξεχωριστό SUV, το οποίο ξεφεύγει από την τετραγωνισμένη λογική που διέπει την πλειονότητα των μοντέλων του είδους.

Στην πράξη όμως η Skoda δεν στέκεται μόνο στη σχεδίαση, αφού η έκδοση Enyaq Coupe iV προσφέρει καλύτερα, λόγω αεροδυναμικής χαρακτηριστικά. Ο συντελεστής οπισθέλκουσας έχει βελτιωθεί σημαντικά, από το Cd 0,26 του συμβατικού Enyaq iV, στο εντυπωσιακό Cd 0,234! Κίνηση που του χαρίζει επιπλέον χιλιόμετρα αυτονομίας, φτάνοντας τώρα τα 545, σύμφωνα με τον κύκλο μέτρησης WLTP.

Επιπλέον, η Skoda παρουσιάζει τη σπορ εκδοχή του μοντέλου, με τα διακριτικά RS. Αυτή αποδίδει 299 ίππους χάρη στους δύο ηλεκτρικούς κινητήρες με τους οποίους εφοδιάζεται και στέλνουν τη δύναμη στους τέσσερις τροχούς. Η ροπή αγγίζει τα 460 Nm και είναι διαθέσιμη, όπως σε όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα, άμεσα, με το πάτημα του δεξιού πεντάλ.

Το Skoda Enyaq Coupe RS iV προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να έρχονται σε μόλις 6,5 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα, που είναι κατά 20 χλμ./ώρα περισσότερα από τις απλές εκδόσεις του μοντέλου. Η άγρια εκδοχή του τσέχικου ηλεκτρικού SUV είναι διαθέσιμη σε αποκλειστικό χρώμα Mamba Green, όπως αυτό των φωτογραφιών του θέματος.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!