Η Lamborghini Urus στα 5.890 μέτρα!

Το SUV επιδόσεων βρέθηκε στο δρόμο με το μεγαλύτερο υψόμετρο στον κόσμο

Η Lamborghini Urus στα 5.890 μέτρα!

Το SUV επιδόσεων βρέθηκε στο δρόμο με το μεγαλύτερο υψόμετρο στον κόσμο

Το Umling La Pass στην επαρχία Τζαμού και Κασμίρ της Ινδίας αποτελεί ένα από τα πλέον αφιλόξενα μέρη για αυτοκίνητα. Το συγκεκριμένο πέρασμα αποτελεί το οδικό δίκτυο στο μεγαλύτερο υψόμετρο επί του πλανήτη μας. Εκεί, στα 5.890 μέτρα (19.300 πόδια) η Lamborghini Urus απέδειξε το χαρακτήρα της, σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που φθάνουν τους – 20 βαθμούς Κελσίου, μικρή πυκνότητα αέρα, δυνατούς ανέμους έως 80 χλμ/ώρα και σε τερέν που εναλλάσσεται.

«Είναι μία στιγμή που μας γεμίζει με υπερηφάνεια, η Urus να… πατήσει στο Umling La Pass. Ακόμη και η παραμονή στην κορυφή επί 30 λεπτά προκειμένου να βγάλουμε φωτογραφίες ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Κατά τη διαδρομή των 87,5 χλμ. από το Hanle έως το Umling La Pass, η Urus χρησιμοποίησε τα προγράμματα οδήγησης Terra και Sport. Και έφθασε στο σημείο που είναι σε μεγαλύτερο υψόμετρο από το καμπ βάσης του Όρους Έβερεστ», δήλωσε ο επικεφαλής της Lamborghini στην Ινδία, Sharad Agarwal.

Η Urus εφοδιάζεται με τον 4λιτρο V8 twin-turbo, ισχύος 650 ίππων και ροπής 850 Nm. Με αναλογία κιλών/ίππων μόλις 3,38, είναι ένα από τα γρηγορότερα SUV, όπως μαρτυρούν τα 3,6 δλ. για το 0-100 χλμ/ώρα και τα 12,8 δλ. για το 0-200 χλμ/ώρα, πριν αγγίξει την μέγιστη ταχύτητα των 305 χλμ/ώρα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!